Review: Essence nail art designer set

Grijs, http://schemas.google.com/blogger/2008/kind#post, Kwastje, Nailpolish, Ombre, Review, Sponsjes, Wit
Deze week weer een review die met nagellak te maken heeft, yeay! Ik zat gisteren avond eens in mijn kistjes met nagellak te kijken wat ik eens op zou kunnen doen, toen ik een setje met een naggellak kwastje en sponsjes vond. Ik had ze nog nooit gebruikt en eerlijk gezegd weet ik ook niet meer wanneer ik het setje gekocht heb, maar wat ik wel weet is dat hij onder andere nog bij het Kruidvat te koop is en dat ik heb wel heel graag voor jullie wil testen, dus laten we snel gaan kijken!

Het setje bestaat uit drie zeshoekige sponsjes en een kwastje. Het kwastje heeft enorm lange haren die goed tegen elkaar aanzitten, want als ik er even aan voel is het niet zo dat de haren uit elkaar gaan.
Eerst zal ik jullie vertellen wat ik van de sponsjes vind en ze natuurlijk testen en daarna doe ik dit ook met het kwastje. 

Hierboven zie je het resultaat van het gebruik van een sponsje. Ik ben twee laagjes van de grijze kleur gebruikt om hem zo te krijgen.
Ik vind de sponsjes erg fijn om te gebruiken. Ze liggen lekker in de hand en doordat ze zeshoekig zijn, kan je ze wat vaker gebruiken. Het resultaat viel me eerlijk gezegd wel een klein beetje tegen. Normaal gebruik ik een gekleurd schuursponsje en tussen het resultaat daarvan en het resultaat van deze sponsjes zie ik niet heel erg veel verschil. Het enige is dat de sponsjes wat makkelijk te gebruiken zijn doordat ze niet zo groot zijn.
Toch vind ik wel de sponsjes hun werk doen. Je kan er ombre nagels mee maken en het is een stuk flexibeler dan mijn schuursponsje, maar ik denk niet dat als ik deze sponsjes gebruikt heb ik nog weer een paar nieuwe ervan zal gaan kopen.

Dan nu het kwastje. Ik vond het nog redelijk moeilijk om deze te gebruiken. Op de verpakking stond dat je hem eigenlijk overal voor kan gebruiken, maar met name voor streepjes en stipjes. 
Zoals je hierboven waarschijnlijk al gezien hebt, is het een kliederboel geworden. Ik was van plan om een strikje te maken, maar dat wou totaal niet met het kwastje, dus toen dacht ik: laat ik er dan nog wat streepjes mee maken, dat moet volgens de verpakken in elk geval kunnen, maar dat bleek zoals je ziet ook niet te zo goed te gaan.
Ik denk trouwens wel dat het een klein beetje aan mijzelf lag dat dit zo mislukte, want op mijn andere hand heb ik ook streepjes op de nagel van mijn ringvinger gemaakt en dit zag er een stuk beter uit terwijl ik dit met links heb gedaan, dus het zou wel moeten kunnen. (zie de foto hieronder)
Ik zou dit kwastje dan ook niet meteen afraden. Met een beetje meer oefening is het denk ik wel een goed kwastje om te gebruiken. Hij is namelijk wel mooi dun en lang, maar toch erg stevig en dat is voor mij wel het geen wat telt bij een kwastje om dunne strepen mee te maken. Wat me trouwens nog wel opviel is dat je het kwastje heel snel weer in het potje nagellak moest dopen. Wat mij betreft wel iets te snel. Zo kon ik vaak niet eens een hele streep zetten zonder hem een tweede keer in het potje te dopen. Een beetje jammer dus.
Al met al raad ik de sponsjes niet echt aan. Ze doen hun werk wel, maar een schuursponsje is ook heel goed bruikbaar en kost nog minder geld ook.

Het kwastje raad ik op zich wel aan. Je moet er wel een hand voor hebben of gewoon een aantal keer oefen, maar ik vind het in elk geval wel beter dan een tip painter, vooral omdat je die per kleur moet kopen, terwijl je zoon kwastje één keer koopt en je hem dan voor elke kleur kunt gebruiken.
Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben en ik wil iedereen die nu herfstvakantie heeft een fijne herfstvakantie wensen.
Het setje is voor €1,99 te koop in het essence schap bij diverse drogisterijen

Xxx
P.S. De kleuren die ik gebruikt heb zijn: 262 ring o’roses (roze)(Rimmel), 805 grey matter (grijs)(Rimmel) en 001 stamp me! white (wit)(Essence).

Bloglovin: x

Advertenties