DIY: haarstrik

Blogjaardag, Diy, Haarstrik, http://schemas.google.com/blogger/2008/kind#post
Om nog een extra te vieren dat mijn blog zondag één jaar bestaat, komen een aantal vrijdagen achterelkaar  DIY’s op mijn blog te staan. Vandaag is de eerste en ik ga een haarstrik maken.
Zelf heb ik de strik op een haarknip geplakt, maar je zou hem bijvoorbeeld ook aan een elastiekje vast kunnen maken. Het is maar net waar je voorkeur naar uit gaat.

Om te beginnen, wat heb je nodig: 
– Een groot stuk stof (de maat is afhankelijk van hoe groot je de strik wil maken)
– Een reepje stof (zie bij stap 4 de grote)
– Een schaar
– Een haarknip
– Textiellijm

1. We beginnen met het oprollen van het stuk stof. Wanneer je een brede strik wil, maak je een wat groter oppervlak en bij een kleine een wat kleiner oppervlak. Doe hierbij een klein beetje lijm op de stof bij het laatste stukje, zodat je zeker weet dat deze stevig vast blijft zitten.

2. Vouw beide zijkanten zo naar binnen dat je ze daarna nog één keer naar binnen kan vouwen en dit precies uit komt. Maak van de gevouwen stukjes een soort punt, zodat de stof niet uitsteekt (zie hierboven) en maak ook deze vast met een klein beetje lijm.
LET OP! Vouw aan de kant waar je bij de vorige stap bent geëindigd, zodat je geen lelijke naad aan de voorkant krijgt.

 

3. Vouw beide zijkanten nu nog een keer om, zodat ze precies tegen elkaar aan komen. Doe ook hier wat lijm onder en tussen beide stukjes. Ertussen is, zodat de strik niet uit elkaar kan vallen. Als het goed is, is de stof nu één geheel en kan hij niet meer los of uit elkaar.

4. Knoop nu het stukje stof precies in het midden er omheen. Vergeet hierbij niet om het knoopje aan de achterkant te maken (de kant waar je net de twee zijden aan elkaar hebt gelijmd) en om aan de voorkant mooie plooien te creëren.
5. Knip de uiteinden van het stukje stof eraf en doe een beetje lijm bij de knoop.

6. Nu plak je de knip er goed, met veel lijm, op en laat je de strik drogen.

En je strik is klaar!
Xxx
Advertenties