Review: 57 Karl Says Très Chic + 020 Best Seller, Truth Teller

Catrice, http://schemas.google.com/blogger/2008/kind#post, Nagellak, Review, Roze

Om in de roze sfeer van vorige week maandag te blijven, heb ik hier een roze nagellakje en lipgloss voor jullie. Ik heb ze een paar weekjes terug gekocht met doel om te combineren, van die gedachte ben ik inmiddels afgestapt, maar het zijn en blijven wel producten die ik graag samen laat zien. En natuurlijk een extra groot artikel voor jullie ;).
Beide producten zijn van Catrice en de namen zijn, van het nagellakje, 57 Karl Says Très Chic, en van de lipgloss, 020 Bester Seller, Truth Teller.

57 Karl Says Très Chic
Dit nagellakje is een typisch roze kleur. Niet te donker, niet te licht, de kleur waar bijna alle jonge meisjes wel van gehouden hebben (ik niet oeps..). Bij het zien van de kleur was ik opslag verliefd, zo een kleur roze moest zeker nog in mijn stash. Toch vond ik de kleur zelf wat tegen vallen. Voor mijn gevoel komt het door mijn huidskleur dat de roze kleur wat, hoe zal ik dit zeggen, vaal en minder sprekend overkomt. De kleur valt niet erg op, op mijn nagels en doet mijn huid wat roder lijken, wat voor mij een enorme teleurstelling was. Op zich is hij wel te dragen als een soort nude kleur, doordat hij dus niet zo opvalt, maar ik denk niet dat dat snel gaat gebeuren.
Toch denk ik dat dit kleurtje bij veel mensen erg mooi zou kunnen staan en natuurlijk heeft dit lakje ook nog een bepaalde kwaliteit waar ik wel tevreden over ben.
Eerste laagje:
Met één laagje zou dit lakje het prima kunnen redden. Hij dekt vrijwel helemaal, al kan je, als je goed kijkt, een streepje zien waar de nagel niet meer op de huid is. Dit valt voor mijn gevoel het meest op wanneer je wat langere nagels hebt, dus als je korte nagels hebt en weinig tijd: dit lakje kan zeker wat voor jou zijn.
Tweede laagje:
Zoals je misschien wel merkte vond ik één laagje toch net niet goed genoeg, dus heb ik er nog één overheen gedaan. Nu dekt het lakje voor 100% en is de kleur net iets donkerder dan bij het eerste laagje.
Over het kwastje van het lakje ben ik erg te spreken. Hij is niet te dik en groot, waardoor je erg precies te werk kan gaan en minder snel op de randjes lakt. Ook over het blijven zitten ben ik redelijk te spreken. De nagellak kan zoon vijf dagen zitten voordat hij bij de randjes begint te chippen, wat ik niet slecht vind voor wat je er voor betaald. Wat bij mij wel gebeurde was dat een klein stukje op het midden van mijn duim eraf ging, waardoor hier de nagellak binnen een mum van tijd weg was, maar ik neem aan dat dit verder niet snel gebeurd, want bij de andere nagels had ik nergens last van.
Waar je trouwens wel op moet letten is dat je niet te dikke laagjes op doet, hierdoor ontstaan er namelijk snel strepen wat ik persoonlijk zonde van de nagellak vind. Ook het drogen duurde vrij lang: minimaal tien minuten (als het niet meer was) voordat ik het tweede laagje op kon doen en na een uur leek het lakje wel is waar helemaal droog, maar mijn gevoel zei dat dit pas na twee uur echt het geval was, pas hier dus mee op!
Al met al dus niet de kleur die ik gehoopt had, maar wel een aanrader als het om het blijven zitten gaat en je natuurlijk wel van deze kleur op je nagels houdt.
020 Best Seller, Truth Teller (infinite shine lipgloss)
En dan nu de lipgloss! Owh, wat heb ik in het Kruidvat slecht gekeken, zeg! Ik dacht dat de nagellak en de ligloss dezelfde kleur waren, maar zoals jullie zien is dat een beetje anders, oeps.. Nou ja, alsnog kan een mooie lipgloss er altijd bij en is deze dat zeker. Weer een shine lipgloss, waar ik altijd zo fel op tegen was, maar ik had de stille hoop dat, omdat hij er in de verpakking mat uit ziet, het glimmende wel mee zal vallen.
Zonder liploss:
Met lipgloss:
De lipgloss maakt mijn lippen met name een stuk zachter wat je goed kan zien en wat een pluspunt is. Qua pigmentatie is de lipgloss ontzettend goed. Eén streep en je lippen zijn de verwachtte roze kleur. Waar je wel mee op moet passen is dat je niet te veel op je lippen smeert. Doordat het borsteltje een soort inhammetje heeft, is de kans hierop erg groot, dus het is wel handig om het kwastje eerst even aan de rand van het potje af te vegen. Het kwastje zelf is trouwens fijn om mee te werken. In de inham kan weliswaar wat te veel lipgloss zitten, maar hij zorgt er ook voor dat je vooral je onderlip in één vloeiende beweging kan kleuren. De punt van het kwastje geeft dan weer de mogelijkheid om erg precies te zijn en te zorgen dat je niet buiten je lippen kleurt.

Op zich vind ik dit een fijne lipgloss, hij blijft redelijk lang zitten, heeft een mooie kleur en is ontzettend zacht. Wat ik wel jammer vind is dat hij aan mijn haar blijft kleven en toch best erg glanst (maar dat is niets negatiefs, want dat was ook te voorspellen als je je bedenkt dat het een infinite shine lipgloss is).
Ik ben benieuwd wat jullie van de producten vinden en of jullie graag een lang bericht, als deze, met meerdere producten zien of twee aparte berichten.

Prijzen: 57 Karl Says Très Chic, €2,99, 020 Best Seller, Truth Teller, €2,99

Xxx
Advertenties