Easy food, so jummy

Easy Food, Eten, http://schemas.google.com/blogger/2008/kind#post, Kwarktaart, Milkshake, Verrassing
De laatste tijd probeer ik weer wat meer te doen voor mijn eten, dus in plaats van een koekje uit de koektrommel halen, maak ik er wat mee. Als ik eerlijk ben heb ik alleen nooit zo veel zin om helemaal te gaan bakken en er veel tijd in te steken, dus dan maak ik deze lekkere dingen, (als je het echt maken kan noemen).
Wat ik vooral maak is een soort kwarktaart, een alternatieve dip snack met pindakaas en als drinken vind ik het lekker om een milkshake te maken. Kijk snel verder hoe ik dit maak.

Als eerst de kwarktaart. Hier ben ik een tijdje geleden achtergekomen en hoewel het er echt niet uitziet als kwarktaart, smaakt dit echt als de hemel! Geweldig gewoon. Ik laat jullie maar geen foto zien van hoe het eruit ziet, want dan zal de helft waarschijnlijk afhaken, maar geloof me, het is het proberen waard.
Wat heb je nodig:
1 jodenkoek
Yoghurt
Een vork
Een bakje/kommetje
1. Breek de jodenkoek in stukjes, hoe kleiner de stukjes, hoe minder werk zo meteen en doe dit in het bakje/kommetje.
2. Prak de jodenkoek nu met de vork zodat hij verder verkruimelt. Zie foto om te zien hoever je moet gaan, het hoeft overigens niet eens zo ver als je daar geen zin in hebt, maar kleine stukjes is wel het lekkerst.
3. Doe wat yoghurt over de jodenkoek. Hierbij is een hoeveelheid moeilijk te zeggen, maar zorg er voor dat de koek helemaal bedekt is met een dun laagje yoghurt.
4. Meng de yoghurt en jodenkoek nu en je snack is klaar!
Iedereen heeft er vast wel eens last van, van die momenten dat je maar door en door blijft eten. Voor mij is deze snack dan een goede oplossing om te kunnen stoppen. Doordat de pindakaas een beetje plakt, is het moeilijk om snel door te kunnen slikken en verder te eten en wat ik wel geleerd heb, is dat wanneer je iets moet dippen, je de aandacht bij het eten moet houden, waardoor je beter realiseert wat je doet en je sneller vol raakt.
Wat je moet doen is super simpel: breek wat toastjes in stukjes (doe dit wanneer de toastjes nog in het pakje zitten, dit gaat snel en makkelijk), doe dit in een bakje/schaaltje en doe hier nog wat pindakaas bij, klaar ben je 🙂
Als laatst heb ik nog wat om te drinken voor jullie, namelijk een (aardbeien) milkshake. Weer een makkelijk recept, maar qua smaak echt super. Ik vind de milkshake zelfs net zo lekker als die van de snackbar.

Wat heb je nodig:
Melk
Yoghurt
(Aardbeien)jam
Een blender
Een soeplepel
1. Doe 250 ml melk en twee grote soeplepels jam in de blender en blendt dit.
2. Voeg twee soeplepels yoghurt toe en ga verder met blenden.
3. Zorg ervoor dat alles een tijdje geblend heeft en giet de milkshake dan in je favoriete beker en klaar is de milkshake.

Ik ben erg benieuwd wat jullie van de recepten vinden en of jullie dit zelf ook gaan maken.
Xxx
Advertenties