Review: 3x rode nagellak

Burgundy, http://schemas.google.com/blogger/2008/kind#post, Maybelline, Nagellak, Review, Rood

Vandaag, wat eigenlijk vorige week al had moeten zijn Sorry!!, heb ik dan eindelijk de review met drie rode nagellakjes voor jullie. Deze review heb ik al tijden in de planning staan, maar steeds was er niet genoeg tijd of vergat ik gewoon om mijn nagels te lakken. Maarja.. Hij is er dan nu, applausje!!
Ik laat jullie vandaag de kleuren 391 Celebrity Bash van Rimmel, 357 Burgundy Kiss. van Maybelline en 310 Acid Plum van Maybelline zien. Drie totaal verschillende kleuren rode nagellak en ook allemaal uit een andere collectie.

391 Celebrity Bash, Rimmel

Een klassieke rode kleur, dat is het eerste wat in mij op komt als ik dit nagellakje zie. Deze kleur kan eigenlijk altijd, maakt niet uit welk seizoen, een echte must-have als het om rood gaat in je nagellakstash. Het lakje is van de Salon Pro collectie en bevat Lycra wat ervoor zou moeten zorgen dat de nagellak beter blijft zitten. Het potje belooft een gel look finish en een houdbaarheid tot tien dagen. Na zulke grote beloftes begrijp je wel dat ik erg nieuwsgierig was naar dit lakje.

1e laagje

Eén laagje was net iets te doorzichtig. Ook vond ik de kleur nog niet helemaal tot zijn recht komen waardoor een tweede laagje wel vereiste was.

2e laagje

Wat me meteen op viel was het gel effect van de nagellak. Ge-wel-dig! Op de foto is het wat minder goed te zien, maar over de nagellak zit een prachtige glans en de kleur dekt compleet en ziet er daardoor lux uit. De kleur doet me wel een beetje aan bloed denken.. Maar dat komt ook een beetje doordat de randjes om mijn nagels een beetje rood waren. Het aanbrengen ging makkelijk; het kwastje is vrij dun waardoor er precies mee gewerkt kan worden. Ook droogde de nagellak ontzettend snel voor een normale nagellak, binnen vijf minuten was het eerste laagje droog en binnen een half uur kon ik alles weer normaal doen, terwijl ik hier normaal minimaal een uur mee wacht! Qua houdbaarheid is dit nagellakje meteen denk ik wel de beste van de drie, hij bleef een zeven dagen perfect zitten waarna hij wel wat minder mooi werd, maar nog steeds niet echt chipte.
De kleur leek trouwens af en toe wat donkerder te zijn, soms een beetje bruin/rood en soms leek er een paarse tint doorheen te zitten. Dit verschilt erg per lichtval, maar maakt het lakje wel wat interessanter om naar te kijken.
Al met al een erg mooi lakje. Zelf ben ik niet helemaal weg van de kleur, maar dat is meer persoonlijk. Een iets donkerdere tint vind ik namelijk wat mooier, maar dat laat niet weg dat ik de kwaliteit van dit lakje super vind en ik hem zeker zal dragen als ik daar gelegenheid voor heb.
310 Acid Plum, Maybelline
Met mijn verjaardag kreeg ik een aantal nagellakjes en deze was qua kleur degene die ik meteen het mooist vond. Het is rood, maar toch zit er een soort roze tint doorheen. Ik hem toen ook meteen geprobeerd en ik was echt overdonderd. Wat een kleur! Zo anders dan normale rode nagellakjes (misschien ook niet 100% rood te noemen, maar dat maakt even niet uit 😉 ). 

1e laagje

Qua dekking had ik al meteen door dat dit lakje niet erg goed is. Zelf doe ik hem meestal met twee laagjes op, maar dan nog zie je vanuit bepaalde hoeken dat het lakje wat doorschijnt. Je ziet hierboven ook goed dat hij op de ene plek wat dikker op mijn nagels zit dan op de andere plek, dit valt jammer genoeg niet anders te doen. Een minpuntje dus.

2e laagje
Wat wel fijn aan dit lakje is, is dat hij een vrij dun kwastje heeft. Hiermee valt, nog beter dan bij het vorige lakje, precies te werken, waardoor het een lakje is die ik snel op kan doen zonder veel fouten te maken. Dit snel op doen, is sowieso goed mogelijk bij dit lakje, omdat hij binnen twee minuten droog is bij het eerste laagje en na maximaal tien minuten bij het tweede laagje. En ja, er staat op het flesje dat dit in veertig seconden hoort te zijn, maar ik ga er inmiddels van uit dat dat toch niet gebeurd. Bij de zestig seconden nagellakjes van Rimmel is dit namelijk ook lang niet zo snel en dit veertig seconden nagellakje is alsnog sneller droog.
Qua kwaliteit ben ik niet erg gecharmeerd door dit lakje. Er zitten snel krassen en andere onzuiverheden op en zoals ik net al zei is de dekking niet geweldig. Hij blijft dan gelukkig wel vrij lang zitten; zoon zeven dagen, maar als dit er door krassen en andere onzuiverheden toch al niet meer mooi uit ziet, maakt dit verder niet veel meer uit.
Dus niet het aller beste lakje, zeker niet na de vorige, maar qua kleur wel een favoriet en ook qua droogtijd erg geschikt om snel op te doen wat ik erg handig vind.
357 Burgundy Kiss. Maybelline
En het derde en laatste lakje is deze burgundy kleur! Mijn eerste echte burgundy kleur is dit en natuurlijk ben ik hier weg van. Sowieso vind ik donkere rode kleuren super mooi op het moment, dus dan past deze helemaal in het straatje. Zo op het eerste oog is het gewoon een simpel maar mooi lakje, vooral ook door het potje, wat ik prima eruit vind zien.
1e laagje

Zo bij het eerste laagje lijkt de kleur nog niet eens zo donker, wel wat donkerder dan de eerste kleur, maar zeker niet als wat je ziet wanneer je naar het potje kijkt. Hij dekt al vrij goed, maar vooral doordat de kleur nog niet zijn hoogtepunt heeft bereikt ben ik voor een tweede laagje gegaan.

2e laagje

En daar is de kleur die ik wou zien (zelfs nog wat donkerder). Deze nagellak gaat echt heel ver richting het zwarte! Wauw, wat een uitstraling. Het lakje is, zoals verwacht, vrij simpel, gewoon een mooie kleur, niet een speciale dekking, maar wel mooi een glanzend genoeg. Het aanbrengen vond ik wat minder fijn gaan. Wederom had het lakje een dun kwastje, maar deze nam voor mijn gevoel niet genoeg nagellak op waardoor je steeds weer het kwastje in het lakje moest dompelen om een goed resultaat te krijgen. Het drogen ging eigenlijk normaal. Na zoon tien minuten heb ik het tweede laagje op gedaan en, zoals bij de meeste lakjes, heb ik na het tweede laagje een uurtje gewacht met dingen met mijn nagels aan raken. Niets bijzonders dus.
Het lakje blijft daarentegen wel vrij lang zitten, een week redt hij makkelijk en chippen doet hij al helemaal niet snel. Wat overigens erg mooi is, is om een topcoat met confetti over een paar nagels met dit lakje te doen. Dit geeft een speels effect en vooral witte confetti steekt mooi af tegen de donkere kleur.
Beste?
Ik denk niet dat ik één lakje echt het beste kan noemen. Ze hebben allemaal zo hun voors en tegens. Zo zou ik qua kwaliteit voor dit rijtje gaan:
1. 391 Celebrity Bash
2. 357 Burgundy Kiss.
3. 310 Acid Plum
Maar qua kleur heb ik het rijtje:
1.310 Acid Plum
2. 357 Burgundy Kiss.
3. 391 Celebrity Bash
Ik denk dat als ik echt zou moeten kiezen, ik voor het lakje 357 Burgundy Kiss. van Maybelline zou gaan. Dit lakje staat op bijna alle punten wel tussen de twee andere in en staat aan de ene kant heel net, maar aan de andere kant ook stoer, iets wat perfect bij mij past en dus voor alle gelegenheden mogelijk is.
Voor welk lakje zou jij gaan?

Xxx
Advertenties

2 gedachtes over “Review: 3x rode nagellak

  1. Ik zou voor de lak van Rimmel gaan! Ik hou meer van felle en heldere kleuren, donker past niet zo mooi bij me. Mooie foto's!

    Like

Reacties zijn gesloten.