Extra: Pastellen, Nail-Art Voor De Lente En Pasen

Extra, http://schemas.google.com/blogger/2008/kind#post, Nagellak, Nail art, Pastel

Dit weekend is het weer Pasen, dus vind ik het wel weer tijd voor een extra bericht. Eigenlijk was ik van plan om weer iets met hapjes of in elk geval eten te doen, zoals vorig jaar, maar hier had ik totaal geen inspiratie voor, dus ben ik gegaan voor een vrolijke nail-art. Deze nail-art heeft verder niet heel veel met Pasen te maken, qua kleur of figuurtjes, maar het is wel vrolijk en chique voor aan de paastafel en valt ook makkelijk te dragen als het geen Pasen is, wat wel weer handig is voor de mensen onder ons die maandag avond geen tijd hebben om hun nagellak eraf te halen.


Wat heb ik gebruikt (lakjes van links naar rechts):
201 Color Riche Rose Paradis, L’oréal
853 Color Riche Pistachio Drage, L’oréal
Nummer 838, Hema
168 Love Me, Cupcake!, Essence
001 Stamp Me! White, L’oréal
Tip Painter, Essence


Ik heb het kwastje van de tip painter gebruikt om strepen te zetten, maar dit kan natuurlijk ook met een los dun kwastje gedaan worden, zoals die van Essence die ik op de foto hierboven heb liggen. Ook kan een ander kleurenpalet erg leuk zijn om weer eens wat anders te doen of gewoon omdat je niet van pastelkleurtjes houdt.

Het is een vrij simpele nail-art, dus de stappen zijn eigenlijk voor iedereen wel te doen. Laten we kijken 
hoe ik de nail-art heb gedaan!
Eerst heb ik mijn nagels gelakt met de pastelkleurtjes: 201 Color Riche Rose Paradis en 853 Color Riche Pistachio Drage, hierbij heb ik bij mijn handen gewisseld van kleurgebruik, waardoor ik bij mijn linker hand een mint-groene kleur op alle nagels behalve de ringvinger heb en op de ringvinger een zachte roze kleur en bij mijn rechter hand heb ik alle nagels zacht roze gekleurd, behalve de ringvinger die ik mint-groen heb gemaakt. Zelf vind ik dit een speels effect geven, maar ik kan begrijpen dat dit wat te veel is, dan zou ik gewoon beide handen op dezelfde manier lakken.

Tip: breng voordat je de pastelkleurtjes op doet een laagje witte nagellak aan, dan dekken de kleuren namelijk beter en hoef je niet, zoals ik met het roze lakje had, vier laagjes aan te brengen, omdat hij maar niet goed genoeg dekt. Dit is overigens bij alle lichte lakjes handig om te doen.

Als tweede heb ik de iets afwijkende kleuren gepakt en deze op mijn ringvingers schuin en over de helft mijn nagels gedaan. Bij mijn rechter hand is dit in eerste instantie een beetje mis gegaan. Omdat ik een bijna identieke mint-groene kleur genomen had, zag je het verschil nauwelijks (op de foto’s helemaal niet), deze kleur heb ik later veranderd in een donkerdere blauwe kleur. Houd dus rekening met de kleuren die je kiest, dat er wel een goed verschil zichtbaar is.


Als derde, en meteen laatste, stap heb ik op een redelijk willekeurige wijze strepen over de nagels van mijn ringvingers gezet. Het is hierbij wel belangrijk om in elk geval een streep als scheiding tussen de verschillende kleuren te zetten, dit maak het effect van de kleuren sterker en sowieso vind ik dit zelf het mooist eruit zien.. Het is overigens ook leuk om te spelen met de diktes van de strepen die je hebt, dus houd dit een beetje verschillend.
Als laatst kan je eventueel nog een laagje topcoat gebruiken om alles mooi te laten blijven, maar, zoals bijna altijd, heb ik dat zelf niet gedaan, omdat ik dat over het algemeen niet fijn vind.

Hopelijk vinden jullie dit een leuk idee om eens te proberen, laat een reactie achter als je de nail-art gaat proberen/hebt geprobeerd en ik ben natuurlijk benieuwd welke kleuren combinatie je dan gebruikt (hebt).

Xxx
Advertenties

2 gedachtes over “Extra: Pastellen, Nail-Art Voor De Lente En Pasen

 1. Greate article. Keep writing such kind of information on your site.
  Im really impressed by it.
  Hey there, You’ve performed an incredible job. I will definitely digg it and personally
  suggest to my friends. I’m sure they will be benefited from
  this site.

  Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.