Accessoires trends, lente/zomer 2015

Accessoires, http://schemas.google.com/blogger/2008/kind#post, Kettinkjes, lente, Style, Trends, Verrassing, Zomer
Al weer een jaar geleden ben ik begonnen met de traditie om elk half jaar de sieraden voor (met name) het aankomende seizoen te laten zien. We zijn al vrij ver gevorderd in de lente, dus dit bericht zal meer op de zomer gaan slaan. Al zijn dit sieraden die ik op het moment ook al zou dragen. Ik heb de foto’s, net als vorig jaar, in de magnolia boom gemaakt. Dit is natuurlijk erg toepasselijk door de warmte die de foto’s uitstralen en de warmte die we de aankomende tijd weer tegemoet gaan. Plus ik vind de bloemen van deze boom te mooi om niet te gebruiken voor een blogpost!

Lees snel verder welke trends ik gespot heb en wat ik jullie zou aanraden!

Als eerst wil ik terug komen op de kleine kettinkjes. Een tijdje terug heb ik jullie mijn favoriete kleine kettinkjes laten zien en ik merk nu dat ik mijn statementkettingen ook eigenlijk niet meer om doe. Ik vind ze nog wel mooi, maar een klein kettinkje geeft toch weer een heel ander effect waar ik meer van hou op het moment. Dit zie ik overigens ook terug bij de mensen op straat. Sowieso hebben mensen niet meer zoveel kettingen om, maar wanneer iemand er dan toch één om heeft, is dit een kleine subtielere ketting.
Hierboven heb ik een zilveren kettinkje met een klavertje vier. Deze valt in het holletje bij mijn nek en geeft een subtiel detail aan een outfit. Dat is sowieso waar dit soort kettinkjes voor zijn: heel subtiel een outfit afmaken. Hiermee kan je ook vrij wel niet de mist in gaan, wat een voordeel is wanneer je laat bent en je snel een outfit samen met stellen.

Dit kettinkje heb ik een keer bij een tijdschrift gekregen.

Dit kettinkje is een heel klein beetje langer dan de vorige, maar geeft eigenlijk eenzelfde effect. Toch wil ik jullie erop wijzen dat zwart een stuk aanvallender kan zijn dan zilver. Zwart valt toch meer op. Wil je het echt subtiel houden, dan zou ik aanraden om voor een zilveren kettinkje te gaan.

Dit kettinkje heb ik nog van vroeger.

Volgens mij heb ik het er al wel eens met jullie over gehad, maar de kleine armbandjes zijn het nu echt helemaal aan het worden. Het liefst vrij basic, met één bedeltje of misschien geknoopt en met een heleboel aan een arm. Hiermee kan je vrijwel niet mee in de fout gaan als je er genoeg combineert, is het effect altijd goed. Het kan juist ook een schattig effect geven om één klein armbandje om te doen, maar hiermee zou ik wel aanraden om een armbandje met een klein bedeltje te nemen, zodat hij niet al te opvallend is.
Deze armbandjes komen bij de Action vandaan en zijn verkrijgbaar in setjes van drie.

Een iets speelsere variatie op de voorafgaande armbandjes zijn deze. Deze armbandjes hebben iets meer body waardoor ze wat meer opvallen, maar je wel weer met twee al sneller goed zit. Zelf vind ik het vaak wat mooier om deze combinatie te maken, omdat het er iets netter en minder rommelig uit ziet, dan wanneer je heel veel verschillende armbandjes om hebt. Ze vallen overigens ook uitstekend te combineren met de dunne armbandjes, maar dan zou ik wel aanraden om deze armbandjes vrij strak om je pols vast te maken.
Het zwarte armbandje heb ik vorig jaar bij de Hema gekocht en het “moi”armbandje is een DIY.

Om nog wat extra voorbeelden te geven van kleine en/of combineerbare armbandjes heb ik de armbandjes van hierboven en hieronder nog. Het dikke armbandje van hierboven doet me ontzettend verlangen naar een zwarte hoodie en zou ik eerder in combinatie met een donkere outfit dragen. Hij valt dan wat meer weg in je outfit, maar dit maakt het juist af en geeft meer een geheel in plaats van een opvallende armband die de aandacht trekt. Wat ik overigens zo fijn vind aan een armband als deze, is dat je hem vastmaakt met een drukknoop. Je kunt hem op twee verschillende maten vastmaken waardoor hij ten minste wel past en niet veelte groot is, zoals de meeste armbandjes zijn.
Verder is het voor het festival effect of een wat speelser effect leuk om armbandjes met kralen of in elk geval met meerdere felle kleuren te gebruiken. Dit kan soms misschien wat veel zijn, maar vooral op de dagen dat het lekker warm is en de zon hoog aan de hemel staat, kan het geen kwaad om eens wat kleur uit de kast te pakken. Zelf ben ik ook snel geneigd om het bij zwart, wit en grijs te houden, maar juist wat kleur maakt de zomer zo leuk! En vind je het stiekem toch een beetje gedurfd? Doe de kleurtjes dan eerst een dagje aan wanneer je het huis niet uit hoeft. Zo kan je zelf eerst aan het idee van de kleur wennen en daarna je outfit aan de wereld laten zien!

(Hierboven) De bovenste (dikke) armband heb ik laatst bij de Action gekocht en het armbandje met de kralen heeft mijn moeder ooit voor me gemaakt.
(Hieronder) Bovenste armbandje DIY. Het middelste armbandje met oranje en gele kralen heb ik ooit gekregen en de onderste heb ik bij de Hema gekocht.

Natuurlijk kan een mooie ring niet ontbreken. Nou heb ik over het algemeen twee kleine zilveren ringetjes om die niet al te veel opvallen en overal bij passen, maar bij al die armbandjes is het juist leuk om deze style door te voeren naar je hand. Een grote (kleurrijke) ring kan er vaak hartstikke leuk nog bij. Neem bijvoorbeeld de ring op de foto hierboven. Hij heeft niet te felle kleuren, maar door de grote vorm en de kleur die hij toch nog heeft, maak je een mooi groot gebaar naast als die kleine armbandjes en weet je zeker dat je geen kale outfit hebt deze zomer.
Ik kan begrijpen dat dit wat te veel van het goede is of dat dit niet helemaal jou style is. (Zelf is dit ook niet altijd waar ik voor zou gaan). Neem dan in plaats van al die armbandjes en die grote ringen een paar zilveren ringetjes die je om je vingers doet. Het is namelijk zo zonde van je outfit als alles er leuk uit ziet, maar dat je armen eigenlijk heel kaal en saai zijn omdat je helemaal geen sieraden om hebt.
Deze ring heb ik ooit bij Bijou Brigitte gekocht.

Deze oorbellen komen bij housoflou.nl vandaan.

Als laatst wil ik jullie erop wijzen dat pastel natuurlijk altijd kan en gewoon een prachtige zomerse kleur is. Vooral als je niet zo van de felle kleurtjes bent, raad ik zeker aan om een mooie pastelkleur in je outfit te betrekken. Dit maakt je outfit een stuk lichter en lekker zomers zonder dat je te ver gaat.
En natuurlijk moet je niet vergeten: volg your style. Iedereen heeft een andere smaak en dit moet je niet laten beïnvloeden door wat anderen wel of niet in de mode vinden. Jij bent degene die het uiteindelijk moet dragen, dus jij moet je gelukkig voelen in wat je aan hebt.

Xxx
Advertenties