Review: 110 Urban Coral

Maybelline, Nagellak, Oranje, Review, Rood

Rode nagellak is een welbekende klassieker. Zelf draag ik vaak donkerdere kleuren rood als bordeauxrood, maar voor de zomer leek het me wel leuk om eens voor een fellere, meer opvallendere kleur te gaan. In eerste instantie was ik niet zeker van de kleur zelf, maar na het op doen viel die me alles behalve tegen. De kleur heeft voor mijn gevoel een beetje geel door zich heen, wat hem een beetje rood oranje maakt. 
De kleur waar ik het over heb, is: 110 Urban Coral van Maybelline. Die naam vind ik niet helemaal mooi bij het kleurtje passen. Koraal is een wat lichtere kleur en minder rood, maar misschien dat het “Urban” gedeelte dit volgens Maybelline goed maakt.

Nu de kleur zelf bekend is, zal ik jullie mijn mening geven. Te beginnen met het eerste laagje nagellak:

Met één laagje was de nagellak echt al bijna helemaal dekkend. Niet 100% en de nagellak is zeker nog niet op zijn mooist qua kleur, maar toch. De nagellak droogt snel en er valt kijkend naar het eerste laagje nog niets slechts over te vertellen.

Bij het tweede laagje veranderd mijn mening echter drastisch over dit lakje. Aan de éne kant droogde de nagellak erg snel, zelfs te snel waardoor er onder het lakken kleine ophopinkjes ontstaan. Aan de andere kant leek het lakje niet te drogen. Hij bleef voor mijn gevoel bijna twee dagen niet hard genoeg aanvoelen, alsof wanneer je te hard in de nagellak zou drukken, je hem zo op zou kunnen schuiven. Een gevoel wat moeilijk uit te leggen is, maar in elk geval erg irritant is en zeker niet normaal.
Het lakje begon na vier dagen te chippen. Voor de meeste mensen is dat vrij normaal, maar ik had stiekem gehoopt dat dat bij een, voor mij, wat duurder lakje niet het geval zou zijn. Het rare was ook dat het chippen niet als normaal aan de randjes van de nagels begon, maar midden op de nagel. Dit was bij meerdere nagels het geval, dus zou het geen toeval kunnen zijn.
Uiteindelijk ben ik dus niet zo positief over dit nagellakje. Het droogt aan de éne kant te snel, maar aan de andere kant bijna niet en chipt vrij snel. Van een merk als Maybelline had ik dat niet verwacht. Het enige wat ik wel echt mooi vind aan het lakje is de kleur, maar dat is ook waar je hem voor zou kopen en heeft voor mij vrij weinig met de kwaliteit te maken.
Wat vinden jullie van een kleur als deze?
Xxx
Advertenties