Accessoires Trends: Herfst/Winter 2015

Accessoires, Armbanden, Goud, Minimalistisch, Poncho, Ringen, Rustig, Sieraden, Silver, Steentjes, Trends
Het is volgens de meteorologen weer herfst en om de traditie voort te zetten betekent dat een blogpost over de accessoires trends van dit najaar. In de winter kleden we ons weer warm aan en verdwijnen de kleur weer een beetje van het straatbeeld. Dat betekent vaak andere soorten sieraden en ook minder kleur in de sieraden.

Dit najaar zien we sowieso een stuk minder sieraden. Alles komt in een kleinere, meer bescheiden vorm en de kettingen zullen zelfs zo goed als verdwijnen. Misschien nog een dun kettinkje met hangertje, maar veel grootser zullen we waarschijnlijk niet meer tegen komen.

De kettingen maken vooral plaats voor armbanden, bangle armbanden beter gezegd. Dunne zilveren of gouden armbanden met een vooral simpele versiering of zelfs zonder. Ze hebben een vrij rustige uitstraling wat ze niet al te opvallend maakt, maar een outfit wel net dat beetje extra kan geven.

Naast de bangle armbanden, zullen de geknoopte armbandjes of andere kleine armbandjes met bedeltjes nog wel even aan blijven houden. Hierbij zijn vooral de zwarte, witte en aardekleurige armbandjes het belangrijkst. Deze zijn net als de bangles vrij rustig, maar vallen wat stoerder te dragen en kunnen ook wat beter met veel tegelijk gedragen worden. Tevens zie je dat deze armbandjes het de afgelopen zomers goed hebben gedaan, waardoor het moeilijk is om ’s winters afstand te nemen en ze dan maar in wat natuurlijkere tinten gedragen worden. Deze armbandjes vind ik vooral mooi omdat er een diversiteit van stijlen ontstaat en er genoeg naar eigen stijl te kiezen blijft.

Na de armbandjes die we net zagen, zien we de ringen weer opkrabbelen. Bij een basic outfit worden weer meer ringen gebruikt om kracht uit te stralen. Vooral combinaties met grote ringen als die hierboven zijn geliefd.

Maar ook ringen met steentjes horen bij de trend. Een grote steen als vervanging van de grote ring van daarnet of een klein ringetje met een klein steentje voor opvulling.

Het dragen van meerdere ringen aan mijn handen maakt het ook dat  andere sieraden niet meer nodig zijn. De aandacht wordt gevestigd op mijn handen en geeft de perfecte gelegenheid om een comfy outfit te dragen, die er toch goed gestyled en een tikkeltje uitdagender uitziet.

Als laatst op de foto’s zijn de meest eenvoudige ringen natuurlijk niet te missen. Net als het kleine ringetje met het steentje kunnen deze als opvulling dienen, maar ze kunnen ook heel minimalistisch werken door maar één ring van deze ringsoort te dragen. Minimalisme komen we steeds meer tegen, dus perfect voor dit moment.

Naast ringen en armbanden zijn de sjaals overigens niet meer weg te slaan. Vooral de dikke (maar niet gebreide), één kleurige sjaals zijn weer terug. Draag ze losjes om de nek of als omslagdoek om lekker warm te blijven en combineer ze met een mooie lange jas om het helemaal goed te doen. Wil je het nog beter doen? Sla de sjaals dan over en ga voor een poncho. Een op de catwalks niet te missen item voor dit najaar en nog warmer dan je sjaal.

Xxx
Advertenties