My Style Food: Havermouttaart

Blogjaardag, Eten, Havermouttaart, My Style Food, Taart
Een verjaardag is niet compleet zonder een taart. Reden genoeg om afgelopen zondag de keuken in te gaan om een lekkere taart te bakken voor de blogjaardag. Ik heb het recept (gedeeltelijk) zelf zsamengesteld en ookal is hij iets anders dan verwacht geworden, ik ben er nog best trots op. Het gedeelte van de “cake” gebruikte ik al voor havermoutmuffins en had ik al aangepast naar mijn wens, dus opzich is het een eigen recept geworden.

Achteraf gezien zou het misschien wat handiger zijn geweest om de taart in een cakevorm te maken. Hij is namelijk vrij machtig en daarom lekkerder wanneer je steeds een plakje kan nemen. Overigens is hij zo ook erg lekker, hoor!


 

Wat heb je nodig:
4 eieren
2 bananen
250 gram havermout
twee scheutjes zonnebloemolie
twee theelepels kaneel
snufje zout

twee pakjes opklopslagroom
+-500 gram kersen in siroop
half schepje suiker

+-2 70% pure chocoladerepen
stukje boter

Laten we beginnen!

DSCI6382

1. Als eerst malen we de havermout tot meel. Ik heb dit gedaan door steeds een gedeelte van de havermout in een blender te doen, deze fijn te blenden, in een kom te doen en dit te herhalen met de rest van de havermout.

DSCI6385

2. Als alle havermout gemalen is, kunnen we de ingrediënten gaan mengen. Mix eerst de havermout, banaan en eieren tot een zo goed mogelijk geheel. Echt glad zal dit nog niet willen worden. Wanneer dit goed genoeg gemengd is en er vooral geen stukjes banaan meer te zien zijn kunnen het kaneel, het snufje zout en de zonnebloemolie worden toegevoegd. Dit mix je nu wel tot een glad geheel.

DSCI6388

3. Vet de bakvorm met wat boter in en giet het beslag erin.

DSCI6396

4. Na ongeveer 35 minuten kan de taart uit de oven gehaald worden en kan hij ergens neergezet worden om af te koelen. Ondertussen kan je alvast beginnen met de vulling.

DSCI6405

5. De vulling maken we door eerst de slagroom met wat suiker op te kloppen. Vervolgens voegen we beetje bij beetje het siroop toe wat bij de kersen in de verpakking zit en als dit goed gemengd en geklopt is kunnen als laatst de kersen door de slagroom worden geroerd.

6. Als de taart afgekoeld is, kan hij doormidden worden gesneden en kan de slagroom geleidelijk over de onderste helft van de taart verdeeld worden. Als je hiermee klaar bent kan de bovenste helft voorzichtig weer op de taart gelegd worden.

DSCI6429

7. Smelt de chocolade en verdeel deze vooral over de bovenkant van de taart en dan is hij daarna af!

Ik ben erg benieuwd naar jullie mening over de taart. Het is vooral een wat minder slechte taart doordat er in de “cake” geen suiker of melk zit. Dit kan daardoor voor sommige mensen iets te gezond proeven. Dat is net wat je lekker vindt.
De taart is overigens best geschikt om als middageten te eten doordat hij vrij vullend is, maar wel veel havermout bevat. Lekker voor als je in de feeststemming bent.

Xxx
Advertenties

2 gedachtes over “My Style Food: Havermouttaart

Reacties zijn gesloten.