Let’s Talk: Ons uiterlijk

Aardig, December, Let's talk, Praten, Uiterlijk
De blogberichten van aankomende maand heb ik bijna allemaal al uitgestippeld, maar die van deze vrijdag was nog een raadsel. Ik heb de hele week een beetje afgewacht en gehoopt dat er een idee te binnen zou schieten. Nu is het al twaalf uur ’s avonds geweest en dus eigenlijk al niet meer vrijdag en moet ik nog een bericht schrijven. Oeps..

Er schoot me iets te binnen wat ik al wel eens subtiel in mijn berichten heb verwerkt, maar waar ik nooit een heel bericht aan besteed heb. Mijn idee was om eens te gaan praten, een heel bericht praten over het uiterlijk en misschien op een andere manier dan je meteen zou denken.

Ik ben dol op kleding: combineren, shoppen, alles. En mijn uiterlijk is belangrijk voor me, maar heb je er wel eens over na gedacht hoe anders alles zou zijn als het uiterlijk niet zo belangrijk was? Want zelfs als je denkt alleen naar het innerlijk van iemand te kijken, zijn er toch de vooroordelen over mensen die er vies uit zien of die oude kleren aan hebben.

Zouden we met heel andere mensen omgaan als we écht alleen naar het innerlijk zouden kijken? Dat is echt iets waar ik benieuwd naar ben. In elk geval kunnen we proberen om eens wat aardiger te doen tegen iedereen. Ik bedoel, als je niet weet wie iemand is, kan je diegene ook niet beoordelen. Laten we dat anders eens proberen de aankomende maand. Ik bedoel, sinterklaas, kerst, oud en nieuw, allemaal feestdagen waarop we gezellig samen met vrienden en familie zijn. Sommige mensen kunnen zich alleen eenzaam voelen omdat niet iedereen ze de kans geeft om ze te leren kennen. Zullen we dus eens proberen aardig te doen tegen iedereen? Want je kan zelf wel net zo fancy zijn als je wilt, als je iemand anders maar niet afkeurt omdat die gene niet zo is als jij bent.

 

Xxx
Advertenties