Mijn eerste Real Techniques Kwast

Foundationkwast, Kwast, Make-up, New In, Real Techniques, Stippling Brush, Zacht
Na het voor lange tijd gebruiken van een goedkope foundationkwast van de Action, besloot ik een paar weken terug dat het wel eens tijd werd voor een goede kwast. Mijn oude kwast begon inmiddels ook al uit elkaar te vallen, dus mijn zoektocht naar een fijne en vooral goede kwast werd een beetje onder druk gezet.

Al snel kwam ik bij de kwasten van Real Techniques uit. Dit merk heb ik inmiddels al tientallen keren voorbij zien komen op blogs en in youtubevideo’s. Reden genoeg om er zelf één te gaan kopen. Mijn plan was vooraf al om voor een stippling brush te gaan, dus de keuze welke foundationkwast ik van het merk zou willen nemen was daardoor al snel gemaakt. Aan mijn collectie is toegevoegd: de gewone Real Techniques Stippling Brush! Een aankoop waar ik heel blij mee ben.

DSCI6779
Bewerkt2
Bewerkt3

Wat vooral fijn is, is dat de kwast verschillende haarstructuren heeft. De (gedeeltelijk) witte haartje zijn intens zacht en de zwarte zijn wat harder wat de kwast sterker maakt. Zo voelt de kwast heel zacht aan, maar kunnen de haartjes nooit te ver uit elkaar.

Qua aanbrengen zie ik trouwens een grote verbetering sinds ik deze stippling brush gebruik. Voordat ik hem in gebruik nam, zag je regelmatig de foundation op de huid liggen en gaf dit een lelijk effect. Nu ik deze kwast gebruik is dat helemaal over. De kwast kan door de haartjes die aan het uiteinde iets uit elkaar staan veel beter op alle plekken van mijn huid komen waardoor de foundation veel gelijkmatiger aangebracht wordt.

Overigens is het schoonmaken van de kwast goed te doen en is het niet zo dat de kwast meteen een stuk minder fijn wordt na het schoonmaken. Één tip die ik alleen nog wel mee kan geven, is dat je de kwast beter niet met een olie zoals Zwitsal schoon kan maken. De olie blijft heel erg aan de haren zitten en laat sporen achter op het gezicht bij gebruik van de kwast. Na een aantal keren gebruik te hebben gemaakt van de kwast is dit wel weer over, maar erg fijn is het natuurlijk niet dat je gezicht een paar dagen achter elkaar glimt van de olie uit je kwast.

Samengevat kan ik wel zeggen dat deze kwast het pronkstuk van mijn kwastencollectie is. De haren zijn zo ontzettend zacht en de kwast is heerlijk in gebruik. Daarnaast heb ik hem ook echt als pronkstuk “staan”, omdat het uiteinde van de kwast plat is. Zo staat de kwast ook een beetje als accessoires op mijn make-up tafel en is de roze kleurige metalen huls een mooie extra tintje tussen de rest van mijn spulletjes.

 

Xxx
Advertenties

2 gedachtes over “Mijn eerste Real Techniques Kwast

Reacties zijn gesloten.