Review: Catrice Sun Glow Matt Bronzing Powder

Bronzer, Catrice, Geswatched, Make-up, Poeder, Review, Shapen
Dat ik nooit een echte bronzer gekocht heb, bedacht ik me laatst opeens. Als ik wou shapen deed ik dit altijd met een erg poederige oogschaduw, maar het effect hiervan was minimaal en eigenlijk net niet wat ik wou. Ik besloot dat het tijd werd eens een echte bronzer in huis te halen en ben voor deze, vrij budget, bronzer van Catrice gegaan. Het is de Sun Glow Matt Bronzing Powder Darker Skin in de kleur 020 deep bronze. Deze bronzer zou dus voor de donkerdere huid moeten zijn. Nou ben ik van mezelf wel ietsjes bruiner dan de meeste mensen, maar echt getint ben ik niet, dus wat ik vooral hoopte is dat de kleur niet te donker uit zou vallen.


DSCI6889

 

Het eerste en meteen het belangrijkste wat ik wou testen was de kleur. Hoe donker is donker? En hoe gepigmenteerd is de bronzer? Op de foto hierboven kan je het al wel zien, de bronzer is erg goed gepigmenteerd. Zo op mijn hand geswatched is de kleur precies hetzelfde als in de verpakking wat alvast een duimpje omhoog krijgt van mij.Toch valt de kleur me wel een beetje tegen. Eenmaal aangebracht en ingeblend valt de kleur nog best wel weg. Dit is goed voor een mooie everyday look, maar ik had gehoopt op een wat dramatischer effect door middel van een wat donkerdere kleur.

De kleur heeft overigens wel, wat de verpakking al beloofde, een matte finish. Zelf vind ik dat vaak een mooier effect geven dan een glanzende bronzers, omdat die je gezicht al snel te glimmend maken. Daarnaast is het een zachte poeder wat betekent dat hij beter op de huid blijft zitten. Een pluspunt voor de drukke mensen onder ons die geen tijd hebben om door de dag heen hun make-up bij te werken.

 

DSCI6863

 

Als laatste aandacht puntje wil ik het nog even hebben over de luxe uitstraling van de verpakking. De combinatie van zilver, goud en het doorzichtige klepje laten de bronzer echt tot zijn recht komen. Hoewel het doosje gewoon van plastic gemaakt is, vind ik de bronzer er toch heel mooi en luxe uit zien, wat natuurlijk altijd mooi staat in je make-upstash.

Alle puntjes zo nagegaan, kan ik wel concluderen dat dit geen bronzer is om heel hard mee te shapen, maar het is zeker wel een mooie bronzer voor je everday look en ik vind hem dan ook echt het kopen waard.

 

Xxx
Advertenties