Tips voor iedereen die met een budget zit

Budget, Mijn tactiek, Sparen, Tips, Vintage
Het is al wel duidelijk dat kleding een grote liefde van me is. Het enige moeilijke aan deze liefde is dat mijn budget niet zo openstaat voor al mijn ideeën. De afgelopen jaren heb ik mezelf leren omgaan met deze struggle, want gewoon geld uitgeven tot het op is, is niet echt de beste tactiek. Voor vandaag kon ik niet zo snel op een onderwerp komen, dus waarom hebben we het niet over het geen wat je nodig hebt om die outfit mee samen te stellen: je budget.


Mijn tips:
1. Bedenk je voordat je iets leuks koopt hoelang het duurt om het item bij elkaar te sparen en of je dat ervoor over hebt. Zelfs als je het geld al wel hebt, bedenk je: zou ik er drie weken zakgeld voor over hebben om dit topje te kopen?
2. Om leuke items te vinden hoef je niet naar de winkel. Ik heb tussen de oude kleding van mijn ouders al verschillende leuke items gevonden zoals een vintage Levi’s jack. Dat is niet alleen leuk, maar ook nog eens voor gratis!
3. Naast de kledingkast van je ouders of misschien die van andere familie leden zijn er soms in de kringloop winkel ook echte schatten te vinden. Het is wel echt even zoeken, maar soms zijn die perfecte vintage dingen die je in de winkels niet kan vinden, wel in de kringloopwinkel terug te vinden. Daarnaast kom je ook nog regelmatig kledingstukken van vrij dure merken tegen die je op deze manier een stuk goedkoper kan bemachtigen.
4. Zorg ervoor dat je alvast een lijstje in je hoofd hebt met dingen die je graag nog een keer wil hebben. Heb je dan in de winkel een grote stapel met items verzameld, dan kan je de keuze makkelijker maker door alleen die dingen uiteindelijk te kopen die je al een tijdje wou hebben. Daarbij maak je minder overhaaste beslissingen, omdat je beter weet wat je wil hebben.
 
Een klein rijtje met tips, maar voor mij wel de meest waardevolle tips. Tips als alleen contant geld hebben werken niet voor mij en zijn ook al zo vaak voorbij gekomen op andere blogs, in tijdschriften en in video’s dat ik het niet zo nodig vind om het hier nog een keer over te hebben. Toch benieuwd? Zoek eens op google of youtube naar besparen of how to save money.

 

Xxx
Advertenties

2 gedachtes over “Tips voor iedereen die met een budget zit

Reacties zijn gesloten.