DIY: bureau-accessoires

Bureau, Bureau-accessoires, Diy, Easy, Handig, Hout, Kapstok, Makkelijk, Opbergen
Aankomende dinsdag begint toetsweek weer voor mij. Het is wel fijn dat wanneer ik dan een keertje aan mijn bureau wil werken, meestal zit ik gewoon op mijn bed, dat mijn bureau een beetje opgeruimd is. Ik besloot mijn pennen eens op een andere manier op te ruimen dan in een potje en maakte dit, hoe zal ik het noemen, bureau-accessoires.

Zelf heb ik hem gemaakt van een oude kapstok, maar als je die niet hebt, zou je hem ook heel goed kunnen maken van een plank en een paar deurknoppen die je op de plank kan schroeven. Op die manier maak je het accessoires een extra persoonlijk ding.


Bewerkt1

 

Eerst maar eens even kijken wat je nodig hebt voor deze DIY:

Een kapstok
Touw
Schuurpapier
Een schaar
Bijvoorbeeld pennen voor aan je accessoires

 

Ten tweede, hoe maak je het:

 

Bewerkt2

 

1. Voor deze DIY hoef je eigenlijk niet veel te doen. Het is meer het idee waar je op moet komen. Wat je namelijk eerst doet is de kapstok wat opschuren, dit geeft het hout een wat ruwer gevoel en maakt het iets lichter.

 

Bewerkt3
DSCI7804
Bewerkt4

 

2. Nu is het alleen nog een kwestie om alles klaar te maken wat je aan je bureau-accessoires wil hangen. Eén van de dingen die ik aan mijn accessoires heb gehangen is een setje met pennen. Bij deze pennen heb ik het touwtje er zo omheen gedaan dat je de pen eruit kunt schuiven wanneer je hem wil gebruiken en na die tijd weer terug kunt hangen in het touw. Om deze combinatie te maken knip je een wat langer stuk touw af, liever wat te lang dan te kort, en pak je de eerste pen. De pen maak je ongeveer in het midden van het stukje touw vast met een dubbele knoop. Let erop dat je het touwtje niet te strak om de pen vast maakt, dan is het moeilijker om de pen eruit te halen wanneer je deze wil gebruiken. Hierna maak je naast de pen de volgende met een dubbele knoop vast en dan hoef je alleen nog maar een lusje te maken om de pennen mee op te hangen. Zo simpel is het.

Naast de pennen heb ik ook een gummetje en een paar washitapjes opgehangen. Ook leek het me wel handig om klein noties kwijt te kunnen, dus om de onderste drie knoppen heb ik touw gewikkeld zodat hier papiertjes tussen gestoken kunnen worden. Heel handig als je bijvoorbeeld een to-do-lijstje hebt gemaakt.

 

Ik ben erg benieuwd naar wat jullie ervan vinden!

 

Bewerkt6
Bewerkt7
Bewerkt8

 

Xxx
Advertenties

8 gedachtes over “DIY: bureau-accessoires

Reacties zijn gesloten.