Trend aankomend seizoen: suède

Beige, Gespot, Kleuren, Rokjes, Suède, Trend
Na een korte pauze ben ik weer terug. Ik zou wel duizend keer mijn excuses aan jullie willen aanbieden voor het overslaan van drie berichten, maar eigenlijk denk ik dat ik zelf nog wel degene ben geweest die het bloggen het meest gemist heeft. Ik had jullie al verteld over de toetsweek en dat is ook één van de redenen dat er geen berichten online zijn gekomen. Maarrgoed.. De aankomende tijd hoeft niemand bang te zijn dat er berichten worden overgeslagen. De drukte is weer voorbij, dus ik kan meer weer helemaal op mijn blog storten.

Met de hele festival trend die dit jaar nog grootser wordt dan het al was, is er één materiaal die niet aan je voorbij mag gaan en dat is suède. Ik heb jullie een paar weken terug mijn nieuwe suède sandaaltjes al laten zien, dus stiekem was dat al een voorproefje voor wat er zou komen, nu wil ik het toch wat meer hebben over dit mooie materiaal in het algemeen.

Sowieso heb ik eens even opgezocht wat suède eigenlijk is. Ik denk dat de meeste van ons het materiaal wel kennen, maar waar het vandaan komt, komt eigenlijk nooit ter sprake. Suède wordt gemaakt van de binnenkant van leer. Het heeft een veel opener structuur dan gewoon leer waardoor het snel vuil vasthoudt. Dit maakt het een moeilijk materiaal, omdat schoonmaken alleen met speciale machines kan.

In de kleding en accessoires zien we suède op veel verschillende manieren terug komen. Dit komt doordat het chique kan worden gebruikt door bijvoorbeeld een suède rokje te combineren met een witte blouse, maar door suède shorts met een suède crop top te combineren komt juist dat zomerse, festival idee al snel tot stand.

fec4f2fa4473a5ba4fed847a475d98ba
t3108938_emily_03.02.15_aj_0975_a

Overigens zien we in de meeste winkels het suède terug in fake-suède shorts, vaak in een beige kleur, en in A-lijn rokjes in alle kleuren van de regenboog. De suède rokjes kwamen vorig jaar sowieso al een op, maar je kan ze dus ook de aankomende periode nog prima blijven dragen. Ik houd er in ieder geval van!

Het fijne is ook dat de suède items niet al te duur hoeven te zijn doordat vele van fake-suède gemaakt zijn. Handig voor iedereen die wel graag mee wil gaan in de trend, maar zich echt suède gewoonweg niet kan veroorloven. Daarnaast is de fake-stof een stuk minder gevoelig voor vlekken wat een goede bijkomstigheid is.

We hebben het nu gehad over shorts en rokjes, maar dat zijn lang niet de enige items waarin het materiaal verwerkt wordt. We zien het terug in veel schoudertasjes, lace-up tops, jassen, hoeden en, hoe kan het ook anders, in sandaaltjes. Qua verwerking zien we suède dan al gauw in de vorm van franjes. Een lekker speels effect waardoor het zo goed past bij de festivaltrend.

 

Wat vinden jullie van dit materiaal?
Bronnen foto’s: x x x x x
 

Xxx
Advertenties