Vintage is overal

Items, Jas, Jasje, Levi's, Oud, Ouders, Verhalen, Vintage, Zonnebril
Naast het uren rondstruinen in winkels naar nieuwe kleding, vind ik het soms ook heel leuk om juist iets ouders op te zoeken. Eerlijk gezegd kan ik vintage niet zo snel vinden en het idee dat iemand anders een item ook heeft gedragen vind ik ook niet altijd fijn, maar wat ik vooral wel leuk vind is om in huis op zoek te gaan naar items. Mijn ouders hebben nog veel items uit hun jongere jaren, items waarvan ze zelf al bijna vergeten zijn dat ze ze nog hadden. Ik vind ze dan weer ergens terug en mag ze van mijn ouders dragen.

Dit gebeurd niet heel vaak, maar het afgelopen jaar heb ik toch een paar items tevoorschijn weten te halen. Deze items wil ik vandaag graag met jullie delen. Natuurlijk omdat ik in alle items wat moois zie, maar vooral ook om te laten zien dat je veel kan met wat zich al om je heen bevindt. Met wat zoeken en creatief denken heb je meer dan je denkt!


Bewerkt1

 

Dit is een zonnebril die al een aantal keer op mijn blog voorbij is gekomen. Afgelopen zomer heb ik hem continu opgehad. Gewoonweg omdat hij heel basic is, maar wel een heel leuk model heeft. Een nadeel is wel dat de glazen erg bekrast zijn. Voor mij is dat niet heel hinderlijk, op de één of andere manier kijk ik er gewoon langs, maar het is wel erg jammer. Mijn moeder vertelde dat ze deze zonnebril al heel lang geleden heeft gekocht en stiekem vind ze het erg leuk dat ik hem zo graag draag.

 

Bewerkt2

 

Naast “gewone” dingen vind ik bijzondere items altijd wat hebben. Ik zou ze niet snel dragen, omdat ik me daar niet altijd gemakkelijk bij voel, maar gewoon kijken naar bijvoorbeeld deze zonnebril geeft me een glimlach op mijn gezicht. Dit is een oude skibril wat betekent dat de glazen een gelige gloed hebben. De glazen zijn rond en vrij groot waartussen een leertje zit en ook de zijkanten zijn afgedekt met het rode leer. Dit maakt de bril erg extrinsiek en de bril doet een beetje denken aan iets buitenaards. Persoonlijk vind ik dat bijzondere erg leuk, maar ik kan begrijpen dat de meeste mensen de bril maar raar zouden vinden. Ik denk dat dat te maken heeft met het stukje kunst dat ik zie in items als deze zonnebril.

 

Bewerkt3

 

Naast zonnebrillen heb ik ook een paar jassen tevoorschijn gehaald. De jas hierboven heb ik wel eens als snelle jas aan. Hij kan makkelijk gedragen worden over vesten en truien doordat hij wat te groot is. Dat maakt hem ideaal. Dit grote is tegelijk soms een beetje jammer aan de jassen die ik vind. De jassen zijn vaak net iets te groot wat ze minder mooi maakt en vaak moeilijker om daadwerkelijk te kunnen dragen.

 

Bewerkt4

 

Deze rode jas vond ik samen met de jas die ik net liet zien. Hij heeft een wat nettere uitstaling door de schoudervullingen, maar doet me vooral een beetje denken aan een jagersjas. Dit komt door de knopen en dan vooral de bovenste knoop en de knopen van de zakken. Deze doe je namelijk met leertjes dicht.

 

Bewerkt5

 

Als laatst een item dat ik een paar weken geleden tegen kwam: deze vintage Levi’s spijkerjas. Eigenlijk is hij veelste groot voor mij, maar ik ben zo verliefd op de wassing van de jas. Dit is een oude jas van mijn vader, wat hem zo groot maakt. Mijn ouders vertelden, toen ik het had over het merk van de jas, dat ze Levi’s één van de weinige merken was die spijkerbroeken en spijkerjassen maakten. Dat is toch bizar? Nu verkoopt bijna elke kledingwinkel wel items gemaakt van spijkerstof. Ik denk overigens dat ik deze jas vooral ga gebruiken om foto’s mee te maken. Dan komt hij het best tot zijn recht.

 

Xxx
Advertenties

7 gedachtes over “Vintage is overal

Reacties zijn gesloten.