Trends: Kwastjes en Petten

Bohemien, Cute, Kwastjes, Pet, Sportief, Trend, Trends, Zomer
De afgelopen tijd ben ik van twee dingen steeds meer gaan houden: kwastjes en petten. Twee totaal verschillende dingen, maar wel dingen die ik ook steeds vaker op het internet zie verschijnen. Op straat is het nog even zoeken, maar ik ben er van verzekerd dat daar deze zomer verandering in komt.

Het suffe beeld van de pet is namelijk verleden tijd. Petten worden als een sportief item gezien en zien er niet alleen leuk uit, ze zijn ook nog eens handig wanneer je een bad hair day hebt. Draag hem met je haar een beetje warrig en los of steek je staart aan de achterkant door je pet heen. Dit lijdt de aandacht van je haar zelf af en geeft je outfit een sportieve draai. Qua model wil ik overigens wel meegeven dat de pet met de ronde cap vooral gedragen wordt. Dit door die sportieve uitstraling en misschien toch doordat het net wat meer girly is.


Hieronder een paar voorbeelden van outfits met een pet erin verwerkt

 

6
7
8
15

 

Als je een beetje opgelet hebt, heb je misschien al gezien dat kwastjes in verschillende items verwerkt op mijn blog voorbij gekomen zijn. Ze hangen aan mijn lace-upsandaaltjes en ook aan de playsuite die ik de afgelopen OOTD droeg. Daarnaast heb ik een blouse in mijn kast hangen waar op de borstje twee touwtjes ziten met kwastjes die aan de uiteinden hangen. In eerste instantie zijn de kwastjes vaak niet eens zo opvallend, maar het geeft wel detail aan een item.

Kwastjes worden al gauw gekoppeld aan bohemien, omdat ze vaak van touw of suède gemaakt zijn en aan kledingstukken in de bohemien stijl gehangen worden, dit hoeft echter niet zo te zijn. Sowieso kunnen bohemien items heel klassiek gedragen worden met bijvoorbeeld een zwarte broek en een jasje. Dan valt die stijl al gauw weg. Maar je ziet ook dat items niet eens in de buurt komen van de bohemien stijl en toch kwastjes bevatten. Op die manier zie je de kwastjes vaak van leer gemaakt, maar ook suède kwastjes komen nog voorbij. Niet te vergeten: de gouden kwastjes die steeds vaker aan tasjes gehangen worden of heel dunne kettinkjes die samen een kwastje vormen. Allemaal erg speels en allemaal voor bijna iedere stijl toegankelijk.

 

Weer een paar voorbeelden, maar van items

 

1
2
10
11
Bronnen foto’s te vinden via mijn pinterest & weheartit


Overigens vind ik het een heel leuk, maar misschien een beetje een gewaagd, idee om deze twee trends te combineren in een outfit. Zo kan je verschillende stijlen in je outfit gebruiken en op die manier je eigen stijl naar voren laten komen.

 

Xxx
Advertenties

Een gedachte over “Trends: Kwastjes en Petten

Reacties zijn gesloten.