Make a list for this summer

Activiteiten, Lijst, Lijstje, Summer, Surfen, Vakantie, What to do, Zomer
Nu het weer wat tegenzit, vooral vergeleken met vorige week, probeer ik me te concentreren op het lekkere weer dat er hopelijk deze zomer aan komt. Er zijn eigenlijk best al een aantal dingen die ik graag deze zomer wil gaan doen, maar uit ervaring weet ik dat ik mezelf uiteindelijk vaak op de bank terug vind, omdat ik op dat moment al mijn ideeën kwijt ben en vaak ook gewoon lui ben. Deze zomer wil ik daar verandering in brengen. Ik wil leuke dingen gaan doen en mezelf actief houden, want ook al vind ik op de bank hangen leuk en is daar niet mis mee, naar buiten gaan is toch een stuk avontuurlijker en zal je zo veel meer brengen dan alleen die serie waar je naar kijkt. (Ik zeg overigens niet dat die dagen op de bank helemaal geschrapt gaan worden. Het moeten er gewoon wat minder worden.)

Daarom kies ik voor elke week iets om te doen. Hieronder heb ik een lijstje met de dingen die ik graag wil doen en het voordeel is dat de meeste dingen samen of alleen gedaan kunnen worden. Dat maakt de excuses om niet van de bank te komen omdat er niemand is of juist omdat je geen zin hebt in mensen ongeldig. En misschien als ik eenmaal begonnen ben met het doen van leuke dingen, dat ik dan wel helemaal van de bank af blijf.


 

Surfen ~ Al een hele tijd een wens nadat ik het een keer probeerde. Deze zomer gaan mijn vader en ik er voor.

Een dans maken ~ Ik ben dol op dansen. Waarom doe ik het niet vaker in mijn eentje?

Een lange wandeling door de natuur/bergen maken en genieten van de omgeving ~ Stiekem houd ik van wandelen en als niemand mee wil, dan kan ik ook wel alleen gaan, heb ik besloten.

Een heel mooie taart maken ~ Wie houdt er nou niet van bakken? (En het opeten van taart, haha.) Een zo professioneel mogelijke taart maken is een goede challenge, vinden jullie ook niet?

Een film/serie marathon met een vriendin ~ Gezellig een hele dag met een vriendin aan films en/of series besteden. Lekker niets hoeven te doen, maar dit toch samen kunnen doen. Dat is toch weer wat anders dan alleen op de bank liggen.

’s Ochtends vroeg opstaan en wachten op de zon die opkomt ~ Best wel cliché, maar ontzettend mooi. Misschien is het leuk om dit op een uitkijk toren of ander hoog punt te doen. Dan is het uitzicht zoveel beter.

Een random dag de trein naar een random plek pakken (of zelfs een vliegtuig, hoe gaaf zou dat zijn!) ~ Ik ben nog nooit met het vliegtuig geweest, dus dat zou wel heel gaaf zijn. Maar sowieso een keer random weg gaan lijkt me leuk om te doen. Een keer niet mijn hele reis uitstippelen, maar gewoon kijken waar ik uitkom en genieten van wat er op mijn pad komt.

Een hele dag door het bos dwalen en op een picknickkleedje eten ~ Het bos maakt me altijd zo rustig en het picknicken maakt de dag nog een beetje perfecter dan hij al zou zijn.

Een verwendag houden voor jezelf ~ Even niet aan anderen denken, maar aan jezelf.

Yoga doen op een mooie dag, op de meest rustgevende plek die ik kan vinden ~ Yoga doe ik veelte weinig naar mijn mening. Ik kan intens genieten van de rustige bewegingen die je maakt tijdens een yogasessie. Hoe minder afleiding, hoe beter, dus geef mij een prachtige en vooral rustige plek en ik ben gelukkig.

Schilderen (of het nou een schilderij is of wat anders) ~ Schilderen kan altijd meer. Op het moment doe ik thuis eigenlijk niets aan kunst. Ik doe dit alleen op school. Tijd om daar eens verandering in te brengen.

Naar een trampolinepark ~ Dit zag ik al een hele tijd terug bij een Amerikaanse volg en guess what?! In Nederland zitten ook trampolineparken! Hoe gaaf is dat?

Naar een klimbos ~ In de buurt is laatst een klimbos geopend, iets waar ik al een hele tijd heen wil. Misschien maar eens even kijken of ik daar een keer heen kan.

Maak/vermaak een kledingstuk ~ Ik ben dol op kleding, dat weten jullie denk ik wel een beetje. Het lijkt me leuk om te proberen een geheel eigen item te maken. Misschien dat ik dit item helemaal van stofje tot kledingstuk maak, maar ik kan ook proberen om bijvoorbeeld een shirtje te vermaken.

Doe gewoon een keer mee aan een radom georganiseerd evenement ~ Ik ben vaak verlegen als het om activiteiten gaat waar ik niemand ken. Toch lijkt het me wel leuk om nieuwe mensen te leren kennen, dus ik moet me maar eens over mijn verlegenheid heen zetten.

Naar de dierentuin ~ Ik ben dol op de dierentuin. Zet mij bijvoorbeeld op een bankje bij de pinguïns en ik zal daar de hele dag zitten te kijken en stiekem te lachen, omdat de pinguïns zo leuk doen.

Mijn eigen meubels/spullen maken ~ Op het moment neig ik er naar om hier een opleiding voor te gaan doen. Daarvoor moet ik een portfolio hebben en ik moet natuurlijk weten of ik dit echt leuk vind. Deze zomer maar eens wat proberen te maken, denk ik dan.

 
 

Dat is al een behoorlijke lijst.. en ik denk dat ik zo nog een heleboel kan bedenken. Genoeg dus om naar uit te kijken en vooral om te doen. Ik denk dat ik dit lijstje uit ga schrijven en hem ergens op mijn kamer ophang. Dan kan ik er ieder moment waarop ik niets te doen heb even naar kijken en me laten inspireren wat leuks te gaan doen. Dat is namelijk waar de vakantie om draait: leuke dingen doen!

 

Wat willen jullie deze zomer gaan doen? En vergeet natuurlijk niet om dit echt te gaan doen!

 

Xxx
Advertenties

10 gedachtes over “Make a list for this summer

Reacties zijn gesloten.