Review: Eternal Optimist, Essie

Essie, Eternal Optimist, Nagellak, Nagels, Review, Roze
Na een tijdje geen reviews meer te hebben geschreven over nagellak, heb ik er weer ééntje voor jullie. Het eerste jaar bloggen, toen ik nog via blogger blogde, reviewde ik wekelijks een nagellakje, dus een review als deze schrijven doet me altijd een beetje denken aan die tijd.

Voor de review van vandaag heb ik, voor het eerst, een lakje van Essie genomen. Dit lakje kocht ik een paar weken terug, omdat ik na de altijd goede reacties over het merk zelf wel erg benieuwd was naar de kwaliteit van de nagellakjes. Ik besloot voor de kleuren: Sugar Daddy en Eternal Optimist te gaan. Het tweede lakje is welke ik vandaag ga reviewen.

Qua kleur is dit een beetje een oud-roze, maar niet te grauw roze, kleur met een klein beetje oranje er doorheen. Een prima kleurtje voor de normale dag doordat hij niet te veel opvalt.


Bewerkt2.1

 

Naast het feit dat dit één van mijn favoriete kleuren is om als nagellak te dragen, zijn de potjes nagellak zelf ook favorieten qua uiterlijk van mij. Ik vind de verpakking zo basic, maar zo elegant. In het glas staat aan twee kanten Essie en op een derde kant is een stikker met witte opdruk geplakt waarop wederom het merk, Essie, staat en waarop in het klein in verschillende talen nagellak staat geschreven. Vooral heel eenvoudig als je het vergelijkt met de potjes van bijvoorbeeld Rimmel of Essence waar hele teksten op geplakt zijn. Om de naam van het lakje op het potje te hebben is op de bovenkant van het potje nog een wit stikkertje geplakt met de naam van het kleurtje.

 

Het eerste laagje:

 

Bewerkt3

 

Het eerste laagje scheen nog erg door en geeft voor mijn gevoel vooral een goede basis voor het volgende laagje nagellak. De nagellak droogt voor mijn gevoel vrij snel, waardoor je al naar een stuk of tien minuutjes kan beginnen met het aanbrengen van het tweede laagje nagellak.

 

Het tweede laagje:

 

Bewerkt4

 

Met het tweede laagje zie je het lakje goed dekken. Eventueel kan je nog overgaan op een derde laagje, maar zelf vind ik dat niet echt nodig. De kleur komt tot zijn recht en er ontstaat een lichte glans. Wel merk ik dat er goed rekening moet worden gehouden met de hoeveelheid nagellak die tijdens het lakken op het kwastje zit. Als er vrij weinig nagellak op het kwastje zit, beginnen de haartjes van het kwastje aan de nagellak op de nagels te trekken en ontstaan er lelijke plekken op de nagel. Een beetje jammer.. Qua duur blijft het lakje overigens normaal goed zitten. Een weekje was voor mij wel de max, iets wat ik meestal bij nagellak ervaar, niet super lang, maar zeker ook niet kort.

Al met al ben ik vrij tevreden over dit nagellakje. De kwaliteit is gewoon goed, maar naar mijn mening niet beter dan bijvoorbeeld een lakje van Rimmel. Kijkend naar dit feit vind ik de prijs, €9,99 bij het Kruidvat, vrij veel. Zeker omdat de kwaliteit dus niet echt beter is dan die van een lakje van Rimmel, €3,99 bij het Kruidvat. Toch wil ik niet zeggen dat je dit lakje niet moet kopen, omdat de kleur wel erg mooi is en er een mooie, lichte glans over de kleur is.
 

Xxx
Advertenties

15 gedachtes over “Review: Eternal Optimist, Essie

 1. Ik gebruik altijd Essie, maar deze kleur heb ik nog niet! Je kan als toplaag de gel setter van Essie gebruiken, dan blijft het tot twee weken perfect en zien ze er zelfs echt een beetje uit als gelnagels!

  Liked by 1 persoon

 2. Mooie kleur! Ik heb er ook eentje, ben wel heel tevreden over de kwaliteit ervan maar ik merk ook niet heel veel verschil met de budget merken. X

  Liked by 1 persoon

 3. Ik gebruik altijd nagellak van Essie. Die blijft bij mij gewoon heel lang zitten en ze lakken heel vlot.
  Volgende keer zal ik eens Rimmel gebruiken. Bedankt voor de tip!

  Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.