DIY: Kaarten met quotes maken

Diy, Easy, Leuk, Makkelijk, Quotes, Schilderen, Verf
De afgelopen week ben ik bezig geweest met het maken van een paar kaarten voor een vriendin die vandaag jarig is. Toen ik haar vroeg wat ze voor haar verjaardag wou hebben, zei ze dat ik haar een paar kaarten met quotes kan geven als ik die ergens zou kunnen vinden. Ik besloot, naast het kopen van een leuk cadeau, deze kaarten zelf te gaan maken en ontdekte weer helemaal hoe leuk ik het vind om met verf bezig te zijn.

Het is vaak helemaal niet moeilijk om iets leuks te maken en het geeft me vooral veel rust.Dat is dan ook de reden dat ik jullie vandaag deze kaarten wil laten zien en ga vertellen op welke manieren je er wat leuks van kan gebruiken. Ik zou zeggen: Give it a try. Jij kan het ook!


DSCI8415

 

Aller eerst kan je er voor kiezen alleen je achtergrond met één kleurtje op te fleuren. Hierboven heb ik dit gedaan door in verschillende richtingen strepen te trekken. Ik heb geprobeerd om niet te veel verf op mijn kwast te hebben zodat de strepen wat ruiger uit zouden vallen.

Waar je ook voor kan kiezen is om polka dots te maken of om te stempelen met bijvoorbeeld een sponsje. Op die manier heb je wel een achtergrond, maar hoef je daar niet al te moeilijk voor te doen. Daarna kan je gewoon met een pen, stift of misschien wel een krijtje een leuke quote op de kaart zetten. Dat valt een stuk makkelijker mooi uit dan wanneer je met een kwast probeert de quote op de kaart te schrijven.
 

DSCI8405

 
Een andere manier om makkelijk een leuk effect te creëren is om heel weinig verf op je kwast te nemen en met je kwast vooral over het midden van de kaart te gaan. Dit laat de verf er een beetje oud uitzien. Alsof het een beetje gesleten is. Doe hetzelfde vervolgens met een andere kleur om meer diepte te creëren. Bij de kaart hierboven heb ik eerst een lichte/pastel roze verf genomen en daar ben ik met een blauw, grijze kleur overheen gegaan.

Om de quote er vervolgens leuk uit te laten zien, hoef je helemaal niet goed te kunnen schrijven met een kwast. Een rommelig handschrift ziet er juist extra uniek uit. Imperfectie is wat dit soort kaarten

 

DSCI8426

 

Voor de laatste kaart die ik maakte heb ik verschillende kleuren en soorten verf gebruikt. Dat is dus een kaart waar je wat langer mee bezig bent, maar misschien wel wat creatiever mee te werk kan gaan. Bouw de letters bijvoorbeeld op met verschillende lagen verf en probeer eens iets met water. Water kan de verf namelijk erg verdunnen waardoor verf er heel anders uit gaat zien. Het is leuk om hiermee te spelen en te experimenteren. Dat is denk ik ook wat ik zo leuk vind aan het maken van alleen al dit soort kaarten. Je kan op zoveel verschillende manieren te werk gaan.

Voor de kaart hierboven heb ik eerst met waterverf de quote geschreven. Dit is de basis. Waterverf is overigens erg geschikt om mee te schrijven doordat het heel dun is en daardoor makkelijk over het papier gaat. Na het maken van een basis is het dus leuk om nog wat extra moeite te steken in de letters. Dit heb ik gedaan door eerst met een natte kwast over de letters te gaan. Dit laat de verf op bepaalde plekken van de letters wat meer ophopen en op andere plekken juist wat dunner ogen. Hierna heb ik op sommige plekken met een heel lichte kleur de letters wat aangepast (iets wat niet aan te wijzen valt, maar voor mij wel een verschil maakt) en als laatst, wat betreft te letters, heb ik een gewone lichtgroene kleur gepakt om de randen van verschillende letters te accentueren.

De achtergrond van deze kaart heb ik heel licht, bijna niet te zien, roze gemaakt. Dit heb ik gedaan door een met water verdunde roze verf met een kwast op het papier te stempelen. Ook heb ik nog wat extra’s toegevoegd door een lijn met de lichtgroene kleur die ik al eerder gebruikte onder één van de woorden te zetten en nog een soort sterretje op de kaart te zetten.

 

En dat waren ze dan! Verven jullie wel eens? Let me know!

 

Xxx
Advertenties

19 gedachtes over “DIY: Kaarten met quotes maken

  1. Super leuke kaartjes, zelf verf ik zeker wel eens. Nu bijvoorbeeld in een fase waar ik het erg leuk vind om kaartjes te tekenen en schilderen. Super leuk persoonlijk cadeau zo!!

    Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.