My Style Hair: 2 zomerse kapsels

Haar, Inspiratie, Kapsel, Kapsels, Knot, My Style Hair, Vlecht, Zomer
In mijn haar steek ik over het algemeen eigenlijk te weinig tijd. Natuurlijk verzorg ik het wel goed, maar hoe ik het draag is bijna altijd hetzelfde: los of in een staart. Deze staart is dan de ene keer wat hoger en de andere keer wat lager, maar verdere variatie zie je niet erg vaak. ’s Zomers draag ik mijn haar wat vaker in een simpele knot, omdat het vrij warm is om de hele dag met je haar in je nek te lopen. Wat andere manieren om je haar te dragen kan ik dus wel gebruiken. Ik ben wat gaan proberen en de kapsels in dit bericht zijn daar het resultaat van.

Als variatie op die normale knot, leek het me leuk om jullie een iets spannender kapsel laten zien. Daarnaast heb ik nog een soort variatie op een staart. Deze draag je wat meer aan één kant waardoor de staart ook niet zo in de nek hangt. Voor de meesten van ons erg fijn als het buiten zo warm is en je het niet nog warmer wil krijgen door je haar dat in je nek hangt.


Te beginnen met het kapsel dat hierboven ook te zien is.

Bewerkt4
Bewerkt5

 

Dit is de variant op de knot. Met deze haarstijl kan je twee kanten op. Je kan hem als heel net en klassiek zien, maar je kan er ook heel goed de bohemian kant mee op.

 

Bewerkt1

 

Om te beginnen met dit kapsel maak je een scheiding in je haar. Dit doe je om je haar goed te verdelen. Zodat je daarna je haar aan beide kanten in kan gaan draaien. Het draaien doe je door de eerste pluk vooraan je hoofd te pakken en deze steeds verder te draaien. Hierbij ga je steeds verder langs je hoofd en pak je het haar aan de zijkanten van je hoofd mee. Ga door tot je aan je achterkant van je hoofd bent gekomen en zet dit achter vast met een bobby pin. Doe dit aan beide kanten van je hoofd. Overigens hoef je de achterste plukken haar niet mee te nemen.

 

Bewerkt3

 

Pak nu in iedere hand één van de twee plukken haar die je net gedraaid hebt en voeg hier de rest van je haar bij. Deze twee plukken kruis je eerst een keer, zoals je op de foto hierboven ziet, waarna je ook nu het haar draait. Je hebt nu twee gedraaide plukken haar. Hiervan maak je eerst van de één een knotje en daarna voeg je de andere pluk aan deze knot toe. Dit geeft een leuk effect aan je knot. Gebruik een elastiekje en eventueel wat bobby pins om je knot goed vast te zetten en het kapsel is af.

Als je knot wat rommeliger is geworden maakt dat overigens niet heel veel uit, dat kan juist ook leuk staan en vooral het bohemian effect versterken. Zo geef je het gevoel alsof je dit kapsel in een handomdraai hebt gemaakt en komt het wat luchtiger over.

 

Het tweede kapsel

Bewerkt8
Bewerkt9

 

Dit kapsel is wat meer luchtig en vooral voor degene die klaar is met het dragen van normale staarten. Ook als je haar wat pluizig is, kan dit kapsel een uitkomst zijn. De staart en je haar zien er met wat meer body namelijk extra goed uit!

 

Bewerkt6
Bewerkt7

 

Bij dit kapsel begin je met het doen van je haar naar één kant. Je haar krijgt hier wat meer volume van. Het belangrijkste als je dit doet, is om het voorste gedeelte van je haar naar dezelfde kant te doen. De rest kan later altijd nog gedaan worden.

Na dit gedaan te hebben vlecht je je haar aan de kant waar je je haar naartoe hebt gedaan tot iets achter je oor in en voeg je al je haar aan een staart toe.

Als laatst maak je nog een klein vlechtje van een plukje haar uit je staart. Dit voert de vlecht die je al eerder maakte door en maakt het kapsel net iets meer af. Dit vlechtje heb ik met een klein elastiekje vast gemaakt.

 

Doen jullie vaak wat leuks met jullie haar?

 

Xxx
Advertenties

32 gedachtes over “My Style Hair: 2 zomerse kapsels

  1. Eerste vind ik leuk en lekker praktisch met het vieze warme benauwde plakweer blijft je haar tenminste uit je nek, leuk gedaan! jammer genoeg is mijn haar niet meer zo heel erg lang 😦

    Liked by 1 persoon

    1. Dankje 🙂 Misschien kan je een eigen variatie proberen met het gedraaide haar. Doordat je steeds haar erbij pakt kan dat namelijk denk ik ook wel met wat korter haar. Xxx

      Like

Reacties zijn gesloten.