Inspiratie: Wat te dragen naar school

Esprit, Gepast, Inspiratie, Items, Kleding, Netjes, School, Zomer
Toen ik maandag mijn outfit liet zien, vertelde ik al dat het met dit warme weer best moeilijk is om een gepaste outfit te vinden voor school. In de outfit van die blogpost had ik een lange broek aan, maar soms wordt het weer toch echt wat te warm om een lange broek aan te hebben. Of in ieder geval om een skinny, zwarte broek te dragen. Ik wil jullie daarom vandaag wat tips geven voor items die goed te dragen zijn naar school of welke andere gelegenheid dan ook waar je niet met je super korte denim short wil verschijnen.

Ik wil overigens niet meteen zeggen dat je die denim short echt niet naar school kan dragen, maar ik zelf voel me er niet altijd even prettig in op school. De items die ik bij deze blogpost laat zien zijn trouwens allemaal van Esprit. Dit omdat ik de stoffen en kleding van dit merk kwalitatief altijd erg goed vind waardoor de uitstraling van hun items vaak al wat netter is.


 

10.2

 

Om te beginnen wil ik het hebben over grafische patronen. Wil je graag iets vrij korts dragen? Dan is een grafisch patroontje wat voor jou. Grafische patroontjes zijn door de strakke lijnen en geordendheid vrij netjes van zichzelf en lijden af van de rest van het item. Op die manier valt het minder op dat bijvoorbeeld je jurkje niet zo lang is.

 

7.2

 

Voor het setje hierboven geld in ieder geval al hetzelfde als ik net vertelde: het grafische patroon. Maar zelfs als het setje geen grafisch patroon had gehad, zou het al snel geschikt zijn voor een dagje school. Setjes met een topje en shorts die van dezelfde stof gemaakt zijn, trekken namelijk, net als het grafische patroontje, al erg de aandacht waardoor het korte van je shorts minder opvalt. Dit komt doordat het twee items zijn, maar ze wel van dezelfde stof gemaakt zijn. Dit zet mensen aan het denken en vinden ze alleen al erg leuk. Op verdere aspecten van de outfit wordt daardoor niet snel meer gelet.

 

4.2

 

Wat je ook kan doen is gewoon wat langere items dragen. Wat langere of maxi rokken en jurken zijn helemaal in en veel minder onthullend dan een korte rok. Daarbij zijn ze erg luchtig wat ze soms nog fijner maakt om te dragen op een warme dag dan dat korte broekje of rokje uit je kledingkast. Overigens kan zijn er veel opties op dit gebied. Zo kan je ook kiezen voor een wat strakkere rok of jurk. Het is net wat je leuk vindt om te dragen.

Als variatie op die opgerolde broekspijpen die ik jullie eerder liet zien, kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een wat kortere broek te nemen. Zo komt de broek die je hierboven ziet tot iets onder de knie. In combinatie met de witte kleur, die je trouwens ook helemaal terug ziet komen bij de broeken, vind ik de capri broek heel leuk. Het had eerder een wat oubollige uitstraling, maar door er de goede schoen bij te dragen en hem in het wit of in het zwart te nemen, kan je dit oordeel helemaal van je afschudden.

 

6.5

 

Als laatst zijn wat wijdere broeken en shorts een goede tip. Hiervan is de bekende culotte een goed voorbeeld, maar je kan ook gewoon een korte broek dragen die niet zo strak rond je benen zit. Op die manier wek je wat meer de indruk dat je korte broek meer bedekt dan hij daadwerkelijk doet. Zelf vind ik wat wijdere shorts sowieso vaak wat mooier staan, dus dit soort shorts zal je me de gehele zomer wel zien dragen. Wat eigenlijk ook wel het geval is met de rest van deze items.

Dit zijn overigens de linkjes van de foto’s die ik gebruikt heb. Van onder naar boven en steeds het linker item eerst: XXXXXXX

 

Zouden jullie wat aan deze tips hebben?
 
Xxx
Advertenties

18 gedachtes over “Inspiratie: Wat te dragen naar school

Reacties zijn gesloten.