My Style Food: Hoe ik gezond probeer te blijven

Drinken, Eten, Fruit, Gezond, Levensstijl, My Style Food, Thee, Water
Als het om gezondheid gaat, ben ik nou niet echt het beste voorbeeld. Na het thuis komen van school heb ik vaak de drang de kast met snoepjes en koekjes te openen en daar wat uit te halen. En nee, dan blijft het meestal niet bij één koekje. Toch betekent dit niet dat ik mijn best niet doe gezonder te leven. Er zijn sowieso een aantal dingen die ik dagelijks, of wekelijks eet of drink om genoeg vitamines, mineralen en wat ook meer binnen te krijgen.

Ik heb gemerkt dat je beter kleine aanpassingen kan doen in je eetpatroon dan meteen te stoppen met het eten of drinken van iets. Zo werkt het nou eenmaal niet bij mij en ik denk dat de meeste van jullie je daar wel in kunnen vinden. Ik geloof dat je best ongezonde dingen kunt eten. Als je maar een soort evenwicht houdt tussen gezond en ongezond.


Bewerkt1

 

Om te beginnen weten we allemaal dat fruit goed voor ons is. Er wordt altijd gezegd dat je minimaal twee stuks fruit op een dag moet eten om genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen. To be honest, dat is best moeilijk. Ik grijp vaak liever naar wat anders en vergeet het fruit dan totaal. Om dit te voorkomen neem ik naar school een banaan of appel mee. Op school eet ik mijn eten gewoon op wat betekent dat ik in ieder geval één van de twee stuks fruit heb gehad.

Om verder aan genoeg fruit op een dag te komen, gooi ik vaak gewoon wat fruit in de blender met een beetje water. Het resultaat hiervan zijn de meest lekkere, en vooral gezonde, smoothies. Geen zin in een smoothie, maar heb je het warm? Zorg er dan voor dat je wat fruit ingevroren hebt. Doe dit met een klein beetje water in de blender en je krijgt een soort softijs achtige substantie. Ik ben dit ijs zelfs lekkerder gaan vinden dan ander ijs!

 

Bewerkt2

 

Om nog even terug te komen op mijn eten dat ik meeneem naar school: Sowieso zorg ik er voor dat het eten wat ik meeneem zo gezond mogelijk is. Dit geeft me in ieder geval een goede eerste helft van de dag en motiveert om ook daarna beter op mijn eten te letten. Daarbij grijp ik op school minder snel naar ander eten, omdat ik dat dan zou moeten kopen. Iets waar ik mijn geld liever niet aan uit geef.

Naast het binnen krijgen van genoeg vitamines en andere voedingsstoffen, denk ik dat je makkelijk gezonder kan worden door beter te drinken. Ik drink bijvoorbeeld, als ik zin heb in wat te drinken met een smaakje, graag thee. Zo ben ik dol op sterke thee en dan met name als het de smaak Russische Earl Grey heeft. Je hoort vaak over detox thee, wat mij het gevoel geeft dat thee sowieso goed voor je is. Of dit echt waar is durf ik alleen niet te zeggen, maar het feit dat thee niet al die suikers bevat als frisdrank, maakt het in ieder geval een stuk beter voor je.

 

DSCI8694

 

Als laatst wil ik jullie nog vertellen over mijn favoriet: water. Ik ben op het gebied van drinken, naast thee en smoothies, compleet overgestapt op het drinken van water. Ik drink op een dag al gauw drie liter aan water, soms in combinatie met thee, maar vaak reken ik dat er nog niet eens bij. Dat klinkt misschien een beetje heftig, maar dat valt reuze mee. Ongeveer een jaar geleden ben ik gaan denken over frisdranken en als je kijkt hoeveel slechte suikers daar in zitten, heb ik het er gewoon niet voor over. Ik eet liever die suikers dan dat ik ze via mijn drinken binnen krijg.

Het drinken van water vind ik al een paar jaar niet erg meer. Vroeger lustte ik het niet. Nu is dat dus wel anders. Daarnaast drink ik vooral uit flesjes en bekers met rietjes. Op de één of andere manier drink ik dan sneller een grotere hoeveel en krijg dus ik meer water binnen. Beter dus. Vooral als je je bedenkt dat vocht je lichaam helpt met het afvoeren van slechte stoffen.

Eigenlijk zijn deze dingen vrij makkelijk in je levensstijl te betrekken en dus erg toegankelijk. Daarom hoop ik jullie hier vooral de eerste stap richting het gezonder leven mee te helpen zetten. Zelf ben ik er ook lang nog niet, maar ik geloof dat als je als jongere op tijd begint met het letten op je eten, het later ook makkelijker is je hieraan te houden. Ook als je wat ouder bent, is het overigens nooit te laat om je levensstijl aan te passen!

 

Xxx
Advertenties

22 gedachtes over “My Style Food: Hoe ik gezond probeer te blijven

 1. Hai Michelle, wat een leuk artikel! Zelf ben ik (ook door mijn studie) altijd bezig gezonde receptjes te ontwikkelen in de keuken, dan ben je automatisch bewuster bezig met wat je eet. Mooie website heb je! xoxo

  Liked by 1 persoon

  1. Dankjewel! Heel leuk om te horen! Welke studie doe je? Ik snap wat je bedoelt. Het zelf bezig zijn met het maken van eten maakt je veel bewuster van wat je eet. Xxx

   Like

 2. Veranderingen hebben altijd even de tijd nodig om echt in te slijten. Ik ben door een ontstoken kies gestopt met snoepen.. ik kon vier maanden geen zoetigheid hebben.. nu taal ik er niet meer naar. Vooral even voorhouden dus om echt te wennen.

  Goeie tips! En zeker waar dat t niet heel ingewikkeld is.. ♡

  Liked by 1 persoon

  1. Het lijkt me heel moeilijk om in één keer te stoppen met snoepen, maar wel handig dat je er op deze manier vanaf bent gekomen 😉 Dankje! Xxx

   Like

 3. Wat fijn om te lezen! Ik ben sinds een jaar ook gestopt met frisdrank omdat ik had ontdekt dat water drinken een heeeel stuk gezonder zou zijn! (en zoals je zegt, er zit ook geen suiker in :)) En hmmmn, die smoothie ziet er echt overheeeerlijk uit! X

  Liked by 1 persoon

 4. ik drink ook nooit frisdrank meer! alleen maar water, thee en koffie. misschien iets té veel koffie maar ach, beter dan een glas cola :p 2 stuks fruit op een dag heb ik ook nog moeite mee maar ik probeer het wel. handig artikel heb je geschreven!

  Liked by 1 persoon

 5. Ik ga dat ijs uitproberen
  Zelf neem ik ook altijd gezonde dingen mee naar school dat helpt echt.
  Hetzelfde met die suikers in frisdrank ik eet dan liever een snoepje, dan dat ik cola drink 🙂

  Liked by 1 persoon

 6. Dus gewoon wat fruit in een blender met water? Er moet niets meer bij dan? Dat ga ik ook eens proberen! Leuke tip!

  Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.