Trend: Rugtassen

Inspiratie, Leer, Rugtas, Rugzak, Stof, Tas, Trend
Eigenlijk was het me in eerste instantie helemaal niet opgevallen, maar wat zie ik de rugtas weer vaak voorbij komen! Rugtassen hadden eerst nogal een “praktisch” imago. Ik heb bijvoorbeeld nog een grote Eastpack rugtas liggen die ik voor de eerste klas kocht. Nou, loop ik daar nu eerlijk gezegd nog steeds niet heel graag mee, hij is mij toch iets te groot, maar ik heb wel degelijk weer een rugtas mee naar school. Meestal heb ik mijn bordeaux rode Napapijri rugtas bij me en zo af en toe draag ik nog een nep leren rugtas. Die is alleen een beetje aan het einde van zijn latijn waardoor ik hem niet al te vaak meer draag.

Op school zie ik dus sowieso veel meer rugtassen, maar wat een stuk opvallender is, is dat de rugtas op straat ook weer gewaardeerd wordt. Dit in alle soorten en maten.


4
1
10

 

Het meest kom ik de rugtas tegen in een nep(leren), vaak minimalistische, vorm. De rugtas is netjes afgewerkt, maar heeft niet te veel poespas, een item dat net wat meer toevoegt aan je outfit, maar niet te veel de aandacht hoeft te trekken.

Deze rugtas zie je vooral in de modellen met een flap en de modellen met een groot ritsvak. De modellen met een flap lopen overigens aan de bovenkant vaak wat naar binnen toe. Soms komt dit doordat de tas dicht wordt getrokken met een koord, maar dit model kan ook van zichzelf zo naar binnen lopen.

 

8
9

 

Een heel ander soort rugtas, en misschien een rugtas waar veel van ons niet zo gauw aan zouden beginnen, is de bagpacking rugtas. Dit zijn de, vaak in de lengte, wat grotere rugtassen waar je veel in kwijt kan. Dat is natuurlijk ook waar zijn in eerste instantie voor gemaakt zijn. Naast de grootte vallen veel van deze rugtassen ook op door de leukste kleuren waarin je ze verkrijgbaar zijn.

Om eerlijk te zijn denk ik wel dat je echt een soort onzichtbare streep over moet stappen om dit soort rugtassen te dragen. Hij is erg opvallend en veel mensen vinden hem niet zo mooi. Dat betekent dus met extra veel moed in je schoenen naar buiten stappen en vooral genoeg aandacht besteden aan de rest van je outfit. Bij dit soort tassen zou ik er al gauw aan denken om je outfit heel erg te contrasteren met de rugtas. Draag een simpele en vooral classy outfit. Zou krijgt de rugtas in het geheel van de outfit een totaal ander aanzien.

 

11
12
7

 

Als laatst, de tas waar mijn Napapijri tas onder valt, de stoffen rugtas. Deze is vooral bekend van de Fjällräven rugtassen die je op foto’s vaak tegenkomt. De foto hierboven is daar één van de vele voorbeelden van. Dit soort tassen worden het meest casual gedragen. Het zijn niet te grote en niet te kleine tassen wat ze perfect maakt om mee te nemen als je er een dagje op uit gaat.

Voor mij zijn dit ook eigenlijk de rugtassen die door iedereen heel anders gedragen worden. Zoek vooral je eigen manier van dragen, is wat ik zou willen zeggen over deze rugtassen, maar zeker ook over de andere rugtassen.
Alle foto’s van dit bericht heb ik overigens van pinterest gehaald en kan je hier x vinden


 

Xxx
Advertenties

28 gedachtes over “Trend: Rugtassen

  1. Dat is over het algemeen helemaal waar 🙂 De foto heb ik op Pinterest gevonden, maar ik weet wel waar de rugtas van is. Hij is van Grafea. Dat is een Engels merk. Op hun website kan je de rugtas vinden 🙂 Xxx

   Like

 1. Leuk artikel! Ik hou ook erg van rugzakken:) Voor volgend jaar ga ik weer een nieuwe rugzak kopen, ik moet nog even kijken welke maar ik heb al een paar superleuke gezien😊😍

  Liked by 1 persoon

 2. Hihi ik ben altijd al fan geweest van rugzakken. De rugzak die ik had gekocht voor leerjaar 4 van het vmbo is helaas alweer stuk en ik kan er niet mee terug. (hij komt van de V&D) gelukkig heb ik nog een iets grotere rugzak van de eerste klas. Eigenlijk loop ik altijd met een rugzak als ik ergens heen ga het is namelijk wel lekker makkelijk.

  Liked by 1 persoon

  1. Echt, hè? Op straat draag ik ook vaker een handtas of een schoudertasje dan een rugtas, maar ze kunnen heel handig zijn als je wat meer mee moet nemen. Xxx

   Like

 3. OMG! Ik die zie rugtassen ook vaak voorbij komen. Ze zijn echt leuk, ik wil er ook wel 1, maar dat zeggen mijn ouder ´Nee, je hebt er al één´. Maar ik denk dat ik er toch een keer 1 ga kopen hoor, ze zien er zo leuk uit!

  Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.