Review: MUA Cover & Conceal

Concealer, Make-up, Makeup Academy, MUA, Review
De concealer die ik al sinds vorig jaar eind zomer draag verdient wel eens een reviewbericht op mijn blog, bedacht ik me toen ik er laatst weer een nieuwe van kocht. Het is misschien niet de aller beste concealer, maar het feit dat hij super budgetproof is, maakt hem voor mij erg geschikt.

Er zijn een aantal verschillende kleuren van deze concealer te vinden waar volgens mij voor de meesten van ons, vooral ook de erg bleken, wel een geschikte kleur tussen kunnen vinden. Zelf draag ik nu al weer een tijdje de kleur Natural. Dit is een wat lichtere kleur die vooral erg fris overkomt op mijn gezicht. Vandaag laat ik jullie eens zien wat deze concealer nou zo fijn voor mij maakt, maar ik vertel zeker ook de minder goede aspecten die dit product bezit.


DSCI9013

 

Laten we eerst een naar de verpakking van deze concealer kijken. Deze is vrij simpel, zelfs een beetje minimalistisch, maar deze valt niet meteen goedkoop te noemen. Het witte van de letters en het bovenste gedeelte van de verpakking steken mooi af tegenover het product dat door de doorzichtige verpakking goed te zien is. Dit doorzichtige vind ik trouwens altijd een groot voordeel. Soms ziet het er wel een beetje vies uit als er niet overal in de verpakking product te zien is, maar je kan in ieder geval wel zien hoeveel product er nog over is en de kleur is goed zichtbaar. Het product zelf zien is toch wel een stuk beter dan een sticker die de goede kleur voor moet stellen. Als je het mij vraagt.

De concealer is aan te brengen met een sponskwastje. Eigenlijk een beetje vergelijkbaar met veel lipglosses. Dit maakt het product erg zacht om aan te brengen en zorgt ervoor dat het kwastje veel concealer kan vasthouden. Handig als je veel plekjes hebt om bij te werken, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een gedeelte van de concealer weer terug in de verpakking te doen.

 

Bewerkt2

 

Mijn gezicht zonder de concealer. Ik had hier al wel een beetje make-up op, maar dit was er gedeeltelijk al af, dus wat rode plekjes kwamen al weer tevoorschijn. De belangrijkste plek: onder mijn ogen, is wat donkerder en ziet er wat dof uit. Dit is dan ook voor mij de belangrijkste plek om mijn concealer aan te brengen. Rode plekjes kunnen namelijk vaak nog wel met wat foundation weggewerkt worden wanneer je geen concealer in de buurt hebt. Onder je ogen foundation aanbrengen zou ik niet aanraden.

 

Bewerkt1

 

Nu mijn gezicht met de concealer. Op de foto’s is het altijd erg moeilijk om het resultaat goed over te brengen, dus ik hoop dat jullie kunnen zien dat de concealer daadwerkelijk verschil uitmaakt. Hij egaliseert vooral en zorgt ervoor dat ik een wat frissere uitstraling heb. Toch dekt hij net niet helemaal. Dit maakt over het algemeen niet erg veel uit voor mij, omdat ik niet dagelijks heel donkere kringen onder mijn ogen heb.

Toch is het soms wel jammer, omdat er ook dagen zijn waarop ik die extra dekking nodig heb. Op dat soort momenten kan de concealer door middel van opbouwen nog wel wat beter dekken, maar die honderd procent dekking die ik juist op dat soort dagen nodig heb, is er niet.

Verder blijft de concealer wel aardig goed zitten. Ik werk hem ’s avonds alleen bij als ik nog ergens heen ga, maar dat zie ik als vrij normaal. Overigens is deze concealer ook heel goed te gebruiken als een soort snelle foundation. Als ik weinig tijd heb of heel lui ben en niet te veel aan mijn make-up wil doen, zet ik een paar strepen over mij gezicht op de plekken waar het het meest nodig is. Dit blend ik wat uit met een foundation kwast en mijn gezicht ziet er dan in ieder geval weer fris uit. Zo hoef ik op zo een dag geen foundation meer te dragen.

De conclusie is dus dat ik dit een fijn alledaags product vind. Het is makkelijk in gebruik en dekt de meeste dagen goed genoeg. Daarbij blijft hij aardig goed zitten en geeft hij gewoon een frisse uitstraling aan je gezicht. Dit alles voor maar €2,99 vind ik zelf niet duur, wat voor mij de wat mindere dekking op sommige momenten ook helemaal goed maakt.

 

Xxx
Advertenties

8 gedachtes over “Review: MUA Cover & Conceal

 1. Hij dekt inderdaad niet geweldig, maar het is zoals je zelf ook al beschrijft een erg prettig budget product! Bij mij wil het wel eens helpen hem met mijn vinger in te blenden in plaats van met een beautyblender oid. Liefs Sylvia

  Liked by 1 persoon

  1. Bedankt voor de tip! Meestal blendt ik hem in met mijn stipplingbrush, maar voor kleinere oneffenheden is het inblenden met je vinger inderdaad wat handiger. Xxx

   Like

 2. Kan helemaal inkomen in het review. Heb hem zelf ook gehad en het geeft net voldoende dekking voor op de betere dagen. Handig dat hij zo snel set he 😀

  Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.