Work In Progress: Canvas tas

Canvas, Canvas tas, Diy, Naaien, Selfmade, Tas, Work In Progress
Zoals ik jullie afgelopen vrijdag al beloofd heb, zal ik vanaf vandaag op de woensdag vaker een bericht online zetten over allerlei producten/spullen die ik gemaakt heb. Vandaag is het tijd voor het eerste product: een canvas tas waar ik de hele week mee bezig ben geweest. Misschien nog niet het meest spectaculaire product, maar een goed product om mee te beginnen. Ik wou namelijk eerst de naaimachine eens goed uitproberen voordat ik aan grotere projecten zal gaan beginnen en daarnaast heb ik nu ook aardig wat meer ervaring met het gewoon gebruiken van naald en draad. Daarnaast zie je canvas tassen steeds vaker terug in het straatbeeld doordat plastic tasjes niet meer gratis vergeven mogen worden. Een canvas tas wou ik dan ook sowieso nog een keer hebben.

Ik wil jullie via deze woensdagberichten vooral meenemen in het proces. Dit omdat er ook producten/spullen zullen komen die niet makkelijk na te maken zijn. Deze tas is dat gelukkig wel, dus laten we eens kijken hoe ik hem gemaakt heb!


Bewerk3
Bewerkt4

 

Ik ben begonnen met het maken van een basic canvas tas. Dit was de eerste keer dat ik een tas maakte, dus ik ben op youtube wat gaan zoeken en vond uiteindelijk dit (X) filmpje. De aanwijzingen van deze mevrouw zijn makkelijk te volgen en hebben mij dan ook erg goed geholpen met het maken van mijn canvas tas. Ik heb alleen wel een paar dingen anders gedaan dan de mevrouw in het filmpje. Zo heeft zij de dubbelgevouwen rand met de hengsels aan de binnenkant gedaan terwijl ik deze aan de buitenkant heb. Daarnaast heb ik andere afmetingen voor mijn stof gebruikt. De afmetingen van het grote stuk stof waren 105 x 45 centimeter en die per hengsel 80 x 4 centimeter voordat ik begon met het gebruiken van deze stukken stof. Als laatst heeft de mevrouw ook de hele tijd haar stof gestreken. Dit deed ik steeds niet. In plaats daarvan gebruikte ik veel spelden om nette vouwen te creëren en om deze vouwen op hun plaats te houden.

 

Bewerkt5

 

Toen de tas zelf gemaakt was, ben ik bezig gegaan met het ontwerpen van de rest van de tas. Ik heb er eerst over nagedacht om met printpapier een mooi design op mijn tas te zetten, maar het feit dat ik de kwaliteit van printpapier een beetje betwijfel en ik niet wil dat mijn tas al na een paar keer dragen lelijk is, maakte het dat ik hier niet voor koos.

Ik besloot om met naald en draad aan de gang te gaan. Ik heb een quote bedacht die bij mij past en ben daarmee gaan schetsen. Uiteindelijk is de quote die ik op mijn tas heb: My Style, (My) Life, (My) Way.

 

Bewerkt6
DSCI9055

 

Toen ik de uiteindelijke quote op een leuke manier getekend had, werd het tijd om ze ook echt op mijn tas te zetten. De letters maakte ik op twee verschillende manier.

1. Met een dun draadje waarmee ik een paar keer over dezelfde plek ben gegaan. Hiermee heb ik de kleine letters gemaakt. Doordat ik meerdere keren over dezelfde plek ben gegaan, is er een wat rommeliger effect gecreëerd. Precies wat de letters wat meer laat opvallen.

2. Met een wat dikker borduurgaren (van mijn moeder) heb ik de letters echt een beetje op de stof gelegd. Dit maakte ik vast door eerst een knoopje in het begin van het stuk garen te leggen en deze vervolgens vanaf dit knoopje vast te zetten met hetzelfde soort dunnen draadje als ik voor de kleine letters gebruikte. Let hierbij wel op dat je het garen bij hoekjes nog wat beter vast zet zodat je de hoeken vrij scherp kunt krijgen.

 

Bewerkt7
DSCI9079
DSCI9101

 

Dit is hoe hij uiteindelijk is geworden. De letters vallen niet heel erg op, vooral niet als je wat verder weg staat, maar ze geven wel echt een detail en vooral een persoonlijke touch aan mijn tas. Dat is toch wat ik belangrijk vind. Je moet proberen wat unieks te creëren.
 

Lijkt het jullie leuk om eens een canvas tas te maken?

Xxx
Advertenties

23 gedachtes over “Work In Progress: Canvas tas

    1. Super lief van je! Dankje♥ Ik denk dat ik hem in eerste instantie niet ga doen, maar ik zal hem zeker bewaren voor een moment waarop ik wat minder tijd heb om een bericht te schrijven. Xxx

      Liked by 1 persoon

    1. Het is mij heel erg meegevallen! De vrouw in het filmpje heeft het heel goed uitgelegd en ik ben gewoon heel sloom stapje voor stapje bezig geweest. Dan moet het jou ook kunnen lukken 😉 Xxx

      Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.