Make-up routine zomer(vakantie)

Catrice, Concealer, Foundation, Make-up, Make-up Routine, Mascara, Maybeline, MUA, Rimmel, Routine, Zomer
In de zomermaanden wijkt mijn make-up routine altijd wat af van die van de rest van het jaar. Deze maanden heb ik vaak óf geen zin om al te veel te doen óf juist veel zin om van alles uit te proberen. Het is maar net in wat voor een stemming ik ben en wat ik voor de dag in de planning heb staan. Vooral op vakantie zwem ik vaak, dus een te opgemaakt gezicht heeft dan geen enkel nut. Daarnaast heb ik, wat een beetje raar klinkt, niet altijd de tijd om mijn make-up heel uitgebreid te doen. Het komt vaak voor dat ik er op het laatste moment achter kom dat ik binnen een kwartiertje de deur uit ga. Te weinig tijd om rustig aan veel op te doen. En door die weinige tijd heb ik dan ook nog eens te weinig zin om het überhaupt te proberen veel op te doen.

Ook mijn huid wil ik in de vakantie graag wat meer rust geven. Het krijgt altijd zo veel te verduren. Wat meer verzorging en wat extra daagjes zonder make-up zijn voor mij dan ook belangrijk tijdens vakanties.

Vandaag laat ik jullie mijn “standaard” routine zien in de zomer. Een beetje wat tussen het veel en weinig zin hebben om mijn make-up op te doen in zit. Heb ik niet zo een zin om mijn make-up te doen? Dan sla ik de foundation over, houd ik mijn wenkbrauwen wat simpeler en gebruik ik maar een beetje van één mascara. Heb ik meer zin? Dan komt er soms nog wat highlighter, blush, oogschaduw of (heeel soms) eyeliner aan te pas.


Bewerkt6

 

Eerst maar eens even mijn gezichtje zonder make-up tonen. Mijn gezicht zonder make-up ben ik steeds meer gaan waarderen en ik vind het dan ook niet echt meer erg om zonder make-up over straat te gaan. Dat vind ik toch wel belangrijk omdat je make-up niet alleen maar zou moeten dragen omdat je jezelf lelijk vind.

 

DSCI9566

 

Ik begin in de zomer mijn routine met het op doen van een make-up basis en zonnebrandcrème factor 30. De make-up basis doe ik op omdat mijn gezicht door het reinigen ’s ochtends een beetje droog uit kan komen. Door hier niets aan te doen zou je huid alleen maar meer talg en andere vettigheden aanmaken, dus het is verstandiger om er even een product op te doen dat de huid een beetje voedt. Dat doet deze make-up basis van Nivea.

En natuurlijk een beetje zonnebrand als protectie tegen de zonnestralen. Van dit product en de make-up basis wordt mijn huid wel wat glimmender, maar dat neem ik dan maar voor lief.

Producten: Nivea Sun Verzorgende Zonnemelk factor 30, Nivea Aqua Effect Make-up Basis.

 

DSCI9567
Bewerkt3

 

Dan is het tijd voor wat concealer en wat foundation. Eerst breng ik de concealer onder mijn ogen en op wat plekken op mijn wangen, neus, kin en voorhoofd aan en daarna breng ik een laagje foundation aan. Doordat mijn huid steeds wat bruiner wordt, ben ik op het punt aangekomen dat mijn foundation wat te licht is, dus ik meng hem met een iets donkerdere foundation tot de goede kleur.

Producten: MUA Cover & Conceal in de kleur Natural, Rimmel Match Perfection Foundation in de kleur 100 Ivory, Maybeline Dream Sation Liquid in de kleur 30 Sand.

 

DSCI9526
Bewerkt4

 

Even een heel klein beetje bronzer onder mijn jukbeenderen helemaal aan de zijkanten van mijn gezicht aanbrengen en dan kan ik beginnen aan mijn wenkbrauwen. Mijn zus vind mijn wenkbrauwen hoe ik ze doe meestal wat te heftig, zelf vind ik dit bij me passen en juist wel mooi. Op het moment gebruik ik nog steeds de twee donkerste kleuren van mijn Catrice oogschaduw palette, maar ik ben eigenlijk opzoek naar een product dat echt voor de wenkbrauwen gemaakt is. Daar wordt het wel eens tijd voor..

Producten: Catrice Sun Glow Matt Bronzing Powder in de kleur 020 Deep Bronze, Catrice Absolute Nude Eyeshadowpalette in de kleur 010 All Nude.

 

DSCI9546
Bewerkt5

 

Ook kan een beetje mascara niet missen, dus dat is de laatste stap in mijn make-up routine. Ik doe eerst wat mascara van de onderste mascara van …. op waarna ik er nog met de waterproof …. van Rimmel overheen ga. De mascara van Maybeline zorgt voor mooie gekrulde wimpers maar is niet waterproof, al zal hij niet meteen uitlopen wanneer ik ermee het water in ga. Daarom doe ik er wat waterproof mascara overheen.

Producten: Maybeline Big Eyes Rebbel Black, Rimmel Wonder’Fulle Mascara Waterproof.

 

Bewerkt1
Bewerkt2

 

Dat is dan hoe ik mijn make-up deze zomer doe. Nogmaals verschilt het natuurlijk van dag tot dag, maar dit zijn toch wel de producten die ik het meest gebruik.

 

Dragen jullie veel make-up in de zomer?

 

Xxx
Advertenties

26 gedachtes over “Make-up routine zomer(vakantie)

  1. Aw, dankje! Super lief van je!♥ Ik heb deze tag afgelopen vrijdag ingevuld, omdat ik door iemand anders getagd ben, dus ik zal hem in eerste instantie niet invullen. Wel zet ik hem tussen mijn concepten. Dan zal ik kijken wanneer ik hem eventueel online zou willen zetten.♥ Xxx

   Liked by 1 persoon

 1. Ik sluit me helemaal aan bij Emma! Als je de ‘voor’foto ziet, is het inderdaad een groot verschil, maar aangezien je dat niet ziet als je make-up draagt vind ik het ook echt heel natuurlijk gedaan. Je hebt echt zo’n mooi modellengezicht!

  Liked by 1 persoon

 2. Het was de eerste keer dat ik je wenkbrauwen zag zonder product en het is wel een groot verschil. Maar ik vind dat het wel bij je past, het valt ook echt niet op, omdat het er best natuurlijk uit ziet vind ik 🙂 c

  Like

Reacties zijn gesloten.