Mijn schriften en agenda voor dit schooljaar

Agenda, Diy, Doodles, Kaart, School, Schriften, Verf, Washi Tape
Sinds twee jaar maak ik de voorkanten van mijn schriften zelf. Ik vind het leuk om dit te doen en het levert me ook nog eens een uniek schrift op. Een win-win situatie, dus. Begin 2015 heb ik een blogpost geschreven waarin ik uitlegde hoe ik mijn schriften precies maak. Dit was toen iets anders dan nu omdat ik nu meer schrijf op mijn schriften en soms verf of krijt gebruik. Voor iedereen die dit bericht nog wil lezen, dit is hem: X. De vakantie is al wel bijna voorbij, voor sommigen zelfs al helemaal voorbij, dus waarschijnlijk hebben de meeste van jullie al wel alle schriften verzameld. Toch wil ik de mijne nog even delen als inspiratiebron. Je hoeft dit bijvoorbeeld niet per se op je schoolschriften te maken. Het kan ook op een kladblok of een schrift dat je voor totaal andere doeleinden gebruikt. Daarnaast is het altijd mogelijk om de voorkant van je schrift te transformeren. Door het schooljaar heen is dus zeker ook nog een optie.

De schriften die ik vandaag laat zien zijn bijna alle schriften die ik dit schooljaar zal gaan gebruiken. Alleen mijn schrift voor economie is nog niet helemaal af, omdat ik op een gegeven moment geen inspiratie had om verder te gaan met dit schrift. Daarnaast gebruik ik voor frans altijd kleine schriften. Die vind ik er op het moment leuk genoeg uit zien om niet te beplakken met een zelfgemaakte voorkant.


Bewerkt2

 

Eerst maar eens de schriften die ik aan het eind van het vorige schooljaar nog heb gemaakt en daardoor nog genoeg ruimte hebben om aankomend schooljaar mee te beginnen. Het linker schrift is voor wiskunde. De voorkant hiervan heb ik gemaakt met foto’s, een licht blauw/groene washitape en wat doodles. Ik heb vooral veel gedoodled en geschreven om deze voorkant te creëren.

Het rechter schrift is voor Nederlands. Hiervoor heb ik twee verschillende kleuren roze washi tape en een lichtpaarse washi tape gebruikt om de voorkant mee te versieren. Ook heb ik een quote van Anna Wintour opgeplakt, in het midden onder Nederlands, omdat ik dat bij het vorige schrift van Nederlands ook gedaan had en het me leuk leek dezelfde stijl door te trekken in dit schrift.

 

Bewerkt3

 

Dit zijn de twee schriften waar ik meteen het beste gevoel bij had toen ik ze maakte. Ik ben dol op het blauw met wit en paars gestreepte washi tape van het linker schrift, het schrift voor Aardrijkskunde. Dat is ook met name de rede dat ik het zo leuk vond om dit schrift te maken. Jammer genoeg was ik iets te enthousiast waardoor ik tijdens het schrijven van “aardrijkskunde” totaal vergat om de r en de d van aard te schrijven. Echt een stomme fout waar niets aan te doen valt. Het ziet er nu wat rommelig uit, maar ik heb deze twee ontbrekende letters ertussen kunnen proppen.

Het rechter schrift was het schrift dat ik als laatst maakte. Deze is voor M&O. De afgelopen tijd vind ik het erg leuk om met verf te spelen, dus ik besloot om over de linker kant van de voorkant te spetteren met een paars/roze en een blauwe kleur verf. Het effect vind ik zelf erg leuk geworden. Overigens heb ik geprobeerd om op dit schrift een vrij rustig, grijzig washi tape te plakken om te voorkomen dat hij te druk zou worden.

 

Bewerkt4

 

Dit zijn alweer de laatste schriften die ik jullie vandaag wil laten zien. Links heb ik mijn schrift voor Geschiedenis liggen. Voor dit schrift heb ik relatief weinig washitape gebruikt, een beetje oranje met wit washitape, en in de plaats daarvan ben ik gaan spelen met pastelkrijt. Uiteindelijk is daar een mooie rode kleur uitgekomen die steeds wat verder vervaagt.

Rechts zie je mijn schrift voor Engels. Hiervoor wou ik in eerste instantie alle open plekken tussen de foto’s beplakken met washitape. Echter vond ik de roze washitape wel erg opvallend toen ik de randen van de voorkant ermee beplakt had, en besloot ik verder te gaan met een lichtroze kleur verf. Daarnaast ben ik heel licht over de washitape heen gegaan met een witte kleur om het roze wat zachter te maken.

 

Bewerkt5

 

Naast schriften maak ik ook dit jaar mijn agenda zelf. Vorig jaar heb ik dat voor het eerst gedaan en eigenlijk is het me wel erg goed bevallen. Daarnaast kon ik dit jaar nergens een agenda vinden die ik echt leuk vind, dus dan blijft er niet veel keus meer over voor een agenda.

Mijn agenda heb ik gemaakt van een notitieboekje van de Vogue die ik bij mijn abonnement gekregen heb. Het is een stevig en vrij dik boekje met een elastiekje, een bandje om een pen in te bewaren, een envelop voor papieren en een lintje om de pagina aan te wijzen. Alles wat ik nodig heb voor een goede agenda. De binnenkant hou ik heel simpel. Ik neem voor iedere week zeven kantjes: één kantje voor een klein overzicht van de week en eventuele notities, voor maandag t/m vrijdag iedere dag één pagina en voor zaterdag en zondag samen één pagina. Op die manier heb ik ten minste genoeg ruimte om huiswerk en toetsen op te schrijven en kan ik eventueel ook nog notities maken bij de dagen. Erg handig als je het mij vraagt! Het enige dat ik een beetje jammer vind, is het feit dat ik niet genoeg pagina’s heb voor deze indeling. Dit probleem heb ik gedeeltelijk opgelost door elke vakantieweek op één kantje te zetten en door datzelfde voor een aantal andere weken te doen. Het was even rekenen, maar dan komt het allemaal goed.

Als extra versiering wil ik overigens eens in de zoveel tijd een kaart maken en deze onder het elastiek steken. Dat heb ik op de foto hierboven ook al gedaan. Of dit handig is weet ik alleen nog niet, maar daar zal ik snel genoeg achter komen. Het boekje zonder kaart ziet er anders al mooi genoeg uit om op tafel te hebben liggen.

Versieren jullie jullie schriften, boeken en/of agenda?

 

Xxx
Advertenties

31 gedachtes over “Mijn schriften en agenda voor dit schooljaar

 1. Wauw, super creatief! Dat doe je echt mooi! Zelf versier ik mijn schriften met een beetje washi-tape hier en daar en soms een stickertje, maar meer ook niet. Alhoewel dit me heel erg heeft geïnspireerd! Oh en die schrijffoutjes gebeurd iedereen weleens!

  Liked by 1 persoon

  1. Dankje♥ Met wat washitape en stickers vind ik schriften ook altijd erg leuk! Meestal doe ik dat met mijn boeken om het allemaal niet te druk te maken. Zo leuk om te horen! Xxx

   Like

 2. Ik deed het vroeger ook , ook op mijn boeken . Dan kaften ik het met doorzichtig papier waaraan mijn foto’s met vrienden zaten. En toen had ik hele mooie boeken en een leuke agenda

  Liked by 1 persoon

  1. Oehw, dat vind ik ook wel een heel leuk idee! Dan maak je ze nog persoonlijker. Ik ga misschien de kaften van mijn boeken ook nog wel versieren. Dat hangt er een beetje vanaf hoeveel tijd ervoor over blijft. Xxx

   Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.