My Style Hair: 2 kapsels met krullen

Haar, Hair, Kapsels, Krullen, My Style Hair, Retro
Na afgelopen maandag te hebben geschreven over school en dat ik niet goed wist of ik altijd tijd zou hebben om te bloggen, was het gedoemd voor dit artikel om te laat online te komen. Het is inmiddels zondag avond en eigenlijk had hij afgelopen vrijdag al online moeten komen, oeps.. De afgelopen week heb ik al mijn vrije tijd gebruikt voor een verjaardagscadeau dat ik maakt voor een vriendin. Ik maakte een piñata voor haar en hoopte dit bericht nog op vrijdagmiddag te kunnen schrijven, de foto’s had ik tussendoor al wel gemaakt, helaas kostte het maken van de piñata wat meer tijd dan ik verwacht had en heb ik de vrijdagmiddag besteed aan het afmaken van het ding. Mijn zaterdag was al helemaal vol gepland, dus nu zijn we weer op het punt dat ik dit op de zondag aan het schrijven ben.

Voor vandaag laat ik jullie weer twee kapsels zien. Het viel me op dat jullie mijn berichten met kapsels graag lezen, dus het leek me leuk om met twee nieuwe kapsels aan de slag te gaan. Mijn uitgangspunt was om voor beide kapsels mijn haar te krullen en dat is ook eigenlijk het enige waarin ze op elkaar lijken. De eerste die ik laat zien is namelijk een beetje retro en misschien wat beter te dragen op een wat speciale gelegenheid terwijl de tweede heel simpel en goed op een normale dag te dragen is.


bewerkt2

 

Voor het maken beide kapsels zag mijn haar er misschien heel iets gelovend, maar verder erg normaal uit. Krullen blijven niet altijd even goed zitten in mijn haar, dus als ik deze kapsels langer in wil laten zou ik wat haarlak moeten gebruiken en hopen dat de krullen niet te snel uitzakken. Een kleine tip voor jullie ook!

 

Laten we beginnen met het eerste kapsel:

bewerkt3

 

1. Om te beginnen borstel ik mijn haar in mijn normale middenscheiding voor een goede basis om vervolgens een grote pluk van veel meer links tot aan mijn scheiding te pakken en deze rechts om mijn hoofd tot de achterkant te doen. Dit maak ik vast met een klein knipje en twee bobby pins om er zeker van te zijn dat de pluk goed op zijn plaats blijft.

 

bewerkt4
bewerkt5

 

2. Vervolgens maak ik een lage staart van mijn haar waar ook de overgebleven haren van de pluk bij in zitten. Deze doe ik in het midden achterop mijn hoofd, omdat deze uit zichzelf na het krullen van mijn haar wat meer naar de zijkant zal worden getrokken.

 

bewerkt6
bewerkt7

 

3. Om het kapsel wat meer body te geven en vooral ook om het retro effect te vergroten krul ik mijn het haar uit de staart. Mijn krultang zorgt voor wat grove en natuurlijke krullen wat ik persoonlijk ook het mooist vind bij dit kapsel. Overigens zal je staart, zoals ik net al zei wat naar de zijkant getrokken worden tijdens het krullen. Krul je haar dan ook over je linker schouder, zodat je staart makkelijk over je linker schouder valt.

4. Trek je staart nog weer even wat aan om er zeker van te zijn dat hij strak genoeg is en spuit eventueel wat haarlak in je haar om het kapsel langer te laten zitten en je bent klaar!

Wat ik persoonlijk heel leuk aan dit kapsel vind, is dat het model van je haar zo anders wordt. Door de pluk lijkt het een beetje alsof ik een zijscheiding heb en ziet mijn gezicht er weer totaal anders uit dan normaal.

 

Het tweede kapsel:

bewerkt8

 

1. Voor dit kapsel begin je, in plaats van eindigen zoals bij de vorige, met het krullen van je haar. Hiervoor hoef je alleen de onderste helft van je haar te krullen.

 

bewerkt9
bewerkt10

 

2. Pak nu de voorste twee plukjes van je haar en breng ze achter je hoofd samen door ze met een klein elastiekje vast te binden. Zorg er wel voor dat je ze strak genoeg naar achter hebt. Je zult nu als het het goed is zien dat je haar aan de bovenkant wat opbolt wat, vind ik, het leuke effect aan dit kapsel geeft. Daarnaast kan het handig zijn om bij het kleine staartje achter op je hoofd een heel klein plukje haar van achter je hoofd in te stoppen. Op die manier zal het staartje wat meer op zijn plek blijven zitten.

Zoals ik al zei is dit een wat simpeler kapsel, maar vergis je zeker niet in de tijd die het kost om hem te maken. Doordat je veel meer haar krult dan bij het vorige kapsel, duurt het krullen vrij lang en is dit nog steeds een kapsel waar je wat meer tijd in moeten steken.

 

Lijkt het jullie leuk om één van de kapsels eens uit te proberen?

 

Xxx
Advertenties

21 gedachtes over “My Style Hair: 2 kapsels met krullen

 1. Leuk, staat je goed!! Als ik krullen maak zakt het meestal ook snel weer uit. Ik moet best veel lak gebruiken, vooral als mijn haar net gewassen en zacht is. Daarom doe ik het meestal als ik mijn haar moet wassen die dag. (Ik was het om de dag) Dan is het wat stugger en blijft het beter zitten 😊en dan savonds de boel goed uitwassen haha.

  Wat een leuk idee trouwens een piñata! Ben wel benieuwd hoe die geworden is eigenlijk 🙈 xxx

  Liked by 1 persoon

 2. Wat een leuke kapsels! Je ziet er inderdaad best anders uit met het eerste kapsel. Ik vind het zo moeilijk om mijn haar te krullen. Het lukt me gewoon echt niet.. Welk soort krultang gebruik jij? X

  Liked by 1 persoon

  1. Dankje! Echt, hè? Ik heb er zelf vaak ook nog moeite mee om mijn haar te krullen. Op het moment gebruik ik de Easy Natural Curler van Philips. De krullen blijven wel wat minder lang zitten, maar de grootte van de krullen vind ik ontzettend mooi. Xxx

   Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.