Op zoek naar de perfecte galajurk: mijn tips & inspiratie

Examenjaar, Gala, Galajurk, Galajurken, Jurken, Zoektocht
Nu ik in mijn laatste jaar van de middelbare school zit, komt het gala steeds dichterbij. De afgelopen jaren heb ik mijn zus en een vriendin al geholpen met het zoeken naar een mooie jurk en nu ik dit jaar eindelijk zelf een jurk uit mag zoeken, ben ik me al volop aan het oriënteren naar de mooiste jurken. Voor sommigen zal dit een beetje vroeg zijn, maar ik vind het juist handig. Ieder seizoen zie je andere modellen en kleuren jurken in de collecties voorbij komen waardoor je voor bepaalde jurken maar beter alvast kan gaan kijken in de winkels en op het internet. Voor deze zoektocht zal ik jullie vandaag wat tips geven en ik zal ook alvast vertellen naar wat voor een jurk ik opzoek ben.


1. Te beginnen met het op tijd zoeken naar je jurk. Uit ervaring weet ik dat naarmate het jaar vordert, het steeds moeilijker wordt om die perfecte jurk voor jou te vinden. Je raakt gestrest en weet niet meer goed wat je eigenlijk wil hebben.

2. Om te zoeken naar die perfecte jurk, is het ook handig om te weten welke richting je in zou willen met je jurk. Wil je een lange, midi of korte jurk? Moet hij een donkere of een lichte kleur hebben? Weet je al welk model je hierbij zou willen?

Zelf heb ik na het gala van vorig jaar gezien te hebben twee dingen besloten: 1. Ik geen donkere jurk. Iedereen loopt daar al in rond en ik wil niet wegvallen tussen alle anderen. 2. Ik wil een middellange jurk. Ik vind het mooi om mijn schoenen helemaal te zien en een klein stukje kuit staat daar helemaal niet mis bij. De jurk hieronder is een perfect voorbeeld van het model jurk dat ik zoek. Jammer genoeg is hij alleen in deze kleurencombinatie verkrijgbaar en daarom niet de goede combinatie van kleur en model voor mij.

 

1

 

3. Ga ook zeker alvast kijken bij welke winkels en/of sites je leuke galajurken kan kopen. Je moet je jurk natuurlijk wel ergens kunnen vinden. Collecties veranderen vaak, dus het is zeker niet zo dat je een site of winkel meteen van je lijstje af kan strepen als je hem één keer bezocht hebt. Tot nu toe heb ik vaak leuke jurken gezien bij Zalando, Zalando-Lounge (heeft soms heel goede aanbiedingen voor galajurken), ASOS en Mango. Er zijn natuurlijk nog een heel veel meer plaatsen om jouw jurk vandaan te halen. Een heleboel plaatsen dus, met samen genoeg keus.

4. Als laatst is het slim om een winkel/merk te hebben waar je altijd op terug kan vallen. Stel je komt dan toch in tijdnood, dan kan je in ieder geval nog iets kopen wat je leuk vind. Voor mij is dit toch wel het merk: Chi Chi Londen. Dit merk heeft een soort barok uitstraling wat ik heel mooi vind, maar waar ik mezelf niet als perfecte jurk in zie rondlopen. De jurk hieronder is één van de jurken uit de collectie van Chi Chi Londen. Hij is wat minder barokstijl dan de meeste jurken van het merk, maar ik vind de bloemen en de zwierige tule rok zo mysterieus. Echt heel mooi!

 

6

 

Hieronder heb ik nog een aantal jurken die ik ook erg mooi vind. Ze hebben allemaal een ander model en ook qua kleur zijn ze allemaal verschillend. Het leuke vind ik dan ook om te zien hoe al deze verschillende jurken een bepaalde factor hebben die mij aanspreken. Misschien zit de perfecte jurk er nu nog niet tussen voor mij, er zijn in ieder geval genoeg jurken te vinden die mij aanspreken. Alle jurken heb ik overigens op asos.com gevonden.

 

2
4
3
5
7

 

Xxx
Advertenties

18 gedachtes over “Op zoek naar de perfecte galajurk: mijn tips & inspiratie

  1. Mooi, vroeger hadden ze ook altijd mooie jurken bij nelly.com maar weet niet of dat nog is.

    mag ik trouwens vragen hoe je die kleinere lettertjes doet? Misschien stom maar ik kan het nooit vinden op wp 🙈🙉

    Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.