My Style Food: Guilt-free koekjes

Bakken, Banaan, Eten, Food, Havermout, Koekjes, My Style Food, Rozijnen
Terwijl ik in de lente en de zomer snel naar een stuk fruit grijp, heb ik in de herfst en de winter vaak meer zin om er een koekje bij te pakken. Lekker, natuurlijk, maar niet al te gozond. Een tijdje terug begon ik daarom eens te experimenteren met het maken van koekjes die een stuk beter voor me zijn dan de normale koekjes uit de supermarkt. Daar is het recept dat ik vandaag met jullie deel uit voort gekomen.

De koekjes zijn een beetje zacht waar misschien niet iedereen van houdt, maar qua smaak zijn ze vooral lekker zoet door de rijpe banaan en de rozijnen die ik erin doe. Dat maakt deze koekjes vooral lekker voor mij. Naast de ingrediënten die ik in ieder geval voor dit recept gebruik, is het ook heel lekker om met wat andere ingrediënten te variëren. Een handje gehakte pinda’s of misschien wel amandelen geven de koekjes wat meer een bite en kaneel zorgt voor .


 

Wat heb je nodig:
– 50 gram havermout
– 50 gram rozijnen
– 1 rijpe banaan
– 2 theelepels maple siroop
– 5 theelepels kokosmelk

– een blender

 

bewerkt1

 

Hoe maak je ze:

1. Wel de rozijnen door ze een paar uur in het water te zetten.

2. Verwarm de heteluchtoven voor op 130 graden Celsius en begin met het pellen van de banaan. Doe de banaan in de blender en blend hem tot een glad geheel.

 

bewerkt2

 

3. Pak circa 30 gram van de rozijnen en voeg deze aan de banaan toe. Blend de rozijnen nu samen met de bananen zodat de rozijnen in heel kleine stukjes met de banaan gemengd zijn.

 

bewerkt3

 

4. Schep het banaan/rozijnen mengsel over in een kom en voeg er de havermout, maple siroop en kokosmelk aan toe. Meng dit tot een goed ietswat plakkerig geheel en schep er als laatst ook de overgebleven rozijnen doorheen.

 

bewerkt4
bewerkt5

 

5. Het “beslag” is nu klaar. Zorg er voor dat je een stuk bakpapier op een bakplaat hebt liggen zodat je de koekjes hierop in de oven kunt doen.

6. Maak kleine balletjes van het beslag, leg deze op de bakplaat en druk ze voorzichtje plat. Het beslag is vrij plakkerig, dus zelf doe ik dit eigenlijk altijd met mijn handen. Natuurlijk kan je het ook proberen te doen met een lepel.

7. Heb je al je beslag gebruikt? Dan kunnen de koekjes nu de oven in. Bak ze +/- 35 minuten en dan zijn ze klaar! Hieronder zie je het eindresultaat van de koekjes 🙂

 

bewerkt6
bewerkt7

 

Xxx

Advertenties

Een gedachte over “My Style Food: Guilt-free koekjes

Reacties zijn gesloten.