Trend: Spijkerbroeken

Borduursel, Flared Jeans, Inspiratie, Jeans, Spijkerbroeken, Trend, Trends
Mijn relatie met spijkerboeken is een heel moeilijke. Ik kan me nog herinneren dat ik een periode, toen ik een jaar of vijf was, weigerde om spijkerbroeken te dragen en ook de afgelopen jaren heb ik er niet veel gedragen. Ik had een lichte spijkerbroek die ik erg mooi vond en ook vrij vaak droeg, maar die heeft het begin afgelopen zomer begeven. Nu ben ik toch nog maar weer opzoek naar een paar nieuwe spijkerbroeken. Bepaalde spijkerbroeken ben ik echt mooi gaan vinden. Het probleem is misschien ook wel dat ik de meeste spijkerbroeken niet mooi bij mezelf vind staan. Heel basic donkerblauwe spijkerbroeken vind ik me nog steeds niet leuk staan en dat geldt nog voor een heel lijstje met andere spijkerbroeken, maar ik sta open voor nieuwe modellen. Dat is ook waar de broeken van vandaag goed bij passen.

Ik zie op het moment heel erg dat we na een aantal jaar skinny jeans, steeds meer wijdere en andere soorten spijkerbroeken gaan dragen. De mom jeans en de boyfriend jeans hebben we al gehad, maar ook de flared jeans worden steeds meer gewaardeerd. Vandaag wil ik eens naar de verschillende jeans kijken die deze winter voorbij zullen komen. Daarbij ook aandacht voor de details.


 

15
11
16
2

 

Verfvlekken, borduursels, lapjes andere spijkerstof of mooi geschilderde versiersels, je komt het allemaal tegen. Lekker vrolijk dit najaar in wat deze versiersels betreft. Het doet me allemaal een beetje denken aan mijn kindertijd, maar dat is misschien ook wel het leukste eraan. Daarnaast hoeft het helemaal niet kinderachtig te zijn. Deze versieringen zijn lekker creatief en kunnen met bijvoorbeeld een leuke blouse nog best chique zijn of neem het voorbeeld aan de outfit van hierboven en ga voor een retro uitstraling.

 

4
5
8

 

De flared jeans zijn al een hele tijd bezig met een opkomst. Na een wat stroeve start worden ze nu meer en meer geaccepteerd. Al is het nog steeds geen broek die iedereen zou dragen. Het moet toch een beetje bij je passen. Zelf zou ik hem dragen met een goede trui en een paar lage sneakers. Anderen zie je deze jeans vaak dragen met een paar hakken om de illusie van langere benen te creëren.

Overigens is dit een model jeans dat echt niet meer hoeft te worden beschouwd als een model alleen voor hippies. Daar staan flared jeans nog steeds om bekend, maar ik vind dit niet totaal waar flared jeans voor staan. Voor mij staan deze jeans voor een casual, klasieke stijl.

 

20

 

De broek met de smalle scheuren op elke knie is vooral iets geweest van de afgelopen winter. Dit najaar zijn de scheuren alleen maar groter geworden. Meer een soort gaten, als je het mij vraagt. Bij anderen vind ik dit erg mooi staan, maar voor mij is het denk ik net wat te heftig. Ik vind het leuk om zo af en toe wat uit te kunnen schieten wat betreft het normale plaatje, maar ik denk dat deze scheuren te casual zijn voor mij.

 

12
14
18
19
13

 

Als laatst iets wat me heel erg is opgevallen en wat ik echt te gek vind: alle variaties op de onderkant van de broekspijpen. Wat mij het eerst opviel is de zoom van de broek zoals op de laatste foto hierboven. De donkere, originele kleur van de stof steekt een beetje af van de kleur van de rest van de broek en de korte uiteindes van de draadjes maken dit helemaal af. Dit maakt spijkerbroeken een stuk minder saai en dit kan net dat detail zijn om je outfit mee op te frissen.

Ook wordt er gevarieerd in de lengtes van de broekspijpen. De daarbij te dragen schoenen zijn hier nog weer een heel belangrijk onderdeel van. Misschien heel iets anders zo aan het eind van dit bericht, maar loafers en laarsjes met blokhakken zijn echt heel populaire schoenkeuzes bij de spijkerbroek. Vooral nu de loafers van Gucci nog geliefder zijn dan ooit, zie je dat ook deze schoen erg veel wordt gedragen onder een spijkerbroek. Het geeft toch wat meer een street style uitstraling door deze twee totaal verschillende items te combineren.

 

Hoe ziet jouw favoriete spijkerbroek eruit?
Alle foto’s van dit bericht heb ik overigens van pinterest gehaald en kan je hier x vinden

 

Xxx
Advertenties

11 gedachtes over “Trend: Spijkerbroeken

  1. Hele leuke plaatjes! Ik draag het liefst een skinny highwaist, maar dan het liefst net een beetje anders dan al die basic jeans haha!

    Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.