DIY: Uitnodiging Verjaardag

18, Ballon, Diy, Feestje, Pinterest, Uitnodiging, Verjaardag
Vorige week schreef ik al wat tussen de regels door dat ik mijn verjaardag heb gevierd met wat vrienden. Bij een feestje horen uitnodigingen en deze keer ben ik creatief bezig door er kaartjes van te maken. Voor wat inspiratie ben ik naar Pinterest gegaan en ik vond een uitnodiging die een beetje hetzelfde idee heeft als de uitnodiging die ik uiteindelijk heb gemaakt. Ik ben dol op ballonnen, dus toen ik de ballon op de uitnodiging op Pinterest zag, was ik meteen verkocht. Wie wil er nou geen ballon bij zijn/haar uitnodiging krijgen?

Een klein extraatje dat ik toevoegde aan de uitnodiging, was een link naar een Pinterest-bord dat ik maakte. Het juist formuleren van het thema voor mijn verjaardag was nogal een uitdaging, dus ik besloot een wat duidelijker beeld te geven met behulp van wat foto’s op Pinterest. Één ding om te weten: ik stopte het papiertje waar ik het linkje naar het Pinterest-bord opgeschreven had bij iedereen in de ballon. Dat maakte de uitnodiging meteen wat minder saai! Als je het papiertje eruit zou willen halen, moet je namelijk toch echt de ballon opblazen en laten knappen.

Het maken van de uitnodigingen was niet erg moeilijk. De uitleg is dan ook vrij kort en bevat de benodigdheden voor het maken van het kaartje.


 

bewerkt1

 

1. Begin met het maken van een leuke foto van jezelf voor op de voorkant van het kaartje. Het is leuk als je je lippen hiervoor een beetje open houdt zodat het lijkt alsof je de ballon opblaast. De ietwat confused blik die ik erbij trok, vind ik persoonlijk leuk op het kaartje staan. Wat je ook kan proberen is meer te glimlachen en bijvoorbeeld je handen op te houden alsof je de ballon vasthoudt.

2. Print de foto op de juiste grote. Bij de volgende stap plak je de foto op een kaart. Hierbij heb ik in eerste instantie gegokt hoe goed de foto uit zou komen in verhouding tot de kaart. De eerste keer proberen was meteen goed, dus ik heb geen rekening gehouden met de afmetingen. Wat misschien handiger is, en een boel papier kan schelen, is het aanpassen van de afmetingen van de foto wanneer je deze in Word zet door de afmetingen net iets minder groot te maken dan die van het kaartje waar je hem hierin opplakt.

 

bewerkt2

 

3. Plak de foto nu op het kaartje. Hierbij heb ik bij alle kanten behalve de onderkant een strookje wit vrijgelaten. Het rechter strookje is net iets breder dan de linker, omdat ik dat een leuk effect vind geven. De kaart die ik gebruikte, is trouwens een simpele A6 kaart van de Hema.

 

bewerkt4

 

4. Nu de basis voor de voorkant is gelegd, is het het handigst om op de achterkant van het kaartje alle gegevens voor je verjaardag te schrijven. Vergeet de hint voor de extra informatie in de ballon niet!

 

bewerkt3

 

5. Zorg ervoor dat je een Pinterest-bord hebt gemaakt voor het thema van je feestje en print het linkje ervan. Knip hem tot een dun strookje en rol hem op zodat je hem makkelijk in de ballon kunt stoppen. Doe dit laatste dan ook met het rolletje papier.

6. Als laatste moet de ballon nog op het kaartje geplakt worden. Dit kan met dubbelzijdig tape. Wat ik echter gebruikt heb zijn een soort 3D-plakkertjes uit een knutselpakket van toen ik wat jonger was. Die plakken namelijk net genoeg om de ballon op het kaartje te houden, maar niet te erg zodat de ballon er makkelijk vanaf gehaald kan worden. Voor het vastmaken gebruikte ik alleen een plakkertje bij het tuitje van de ballon en één bij het grotere gedeelte van de ballon.

Nu is de uitnodiging helemaal klaar om gegeven te worden! Wat overigens nog een tip is, is om een kort filmpje van de uitnodiging te maken voor de vrienden die je wat minder vaak ziet. Dan film je kort de voor- en achterkant van het kaartje en hoe je de ballon laat knappen. Op die manier kan toch iedereen het idee achter de uitnodiging meekrijgen.

 

Xxx
Advertenties

10 gedachtes over “DIY: Uitnodiging Verjaardag

Reacties zijn gesloten.