My Make-Up Routine

Basic, Basis, Foundation, Make-up, Make-up Routine, Makeup Revolution, Maybelline, MUA, Rimmel, Shapen
Na de make-up routine die ik vorige zomer met jullie deelde, is mijn make-up routine weer wat veranderd. Ik ben wat andere producten gaan gebruiken en breng het weer even net iets anders aan. Tijd dus om een nieuwe make-up routine met jullie te delen.

’s Ochtends probeer ik de tijd te nemen voor mijn make-up, maar het blijft te weinig tijd om er een heel uitgebreide make-up look van te maken. Ik gebruik vooral de basics. Op de dagen dat ik meer tijd heb of er wat verzorgder uit wil zien, kan ik deze make-up look makkelijk aanvullen met wat oogschaduw en zo heel af en toe met wat eyeliner. Het is voor mij dan ook de ultieme basic look op het moment.


 

dsci4959
dsci4961

 

Om een goed idee te krijgen van wat de make-up doet, vind ik het belangrijk om mijn gezicht voordat ik begin met het aanbrengen van make-up te tonen. Bovenstaande foto’s zijn daarvoor genomen. Te zien is dat ik wat plekjes op mijn voorhoofd en op mijn kin heb. Voor de rest is mijn huid op het moment aardig goed.

 

dsci4969
dsci4979

 

Mijn make-up routine begin ik met concealer. Eerst concealer en daarna foundation zodat de kleur van de foundation overal goed overkomt. De concealer breng ik aan op de rode plekjes en puistje die zich voornamelijk op mijn voorhoofd en mijn kin bevinden. Hier dep ik de concealer met mijn vinger op de huid. Ook onder mijn ogen en op mijn oogleden breng ik de concealer aan. Deze blendt ik met een stippling brush in.

Na de concealer breng ik mijn foundation aan. Ook deze breng ik met eens stippling brush aan. Ik verdeel telkens met een aantal stipjes de foundation over een gedeelte van mijn gezicht, bijvoorbeeld een wang, en blend dit dan met cirkelende bewegingen in.

 

De concealer die ik gebruik: de Cover & Conceal concealer van MUA in de kleur Natural. De foundation die ik gebruik: de Match Perfection foundation van Rimmel in de kleur 100 Ivory.

 

dsci5025
dsci5028

 

Nu de basis is gelegd, is het tijd om wat te gaan shapen. Onder mijn jukbeenderen breng ik wat bronzer aan. Niet te veel. Ik wil gewoon dat de schaduw die wat vervaagd is door de egaliserende werking van de foundation weer wat terug komt.

Naast bronzer, gebruik ik ook steeds vaker highlighter. Alleen al omdat ik het leuk vind om de higlighter aan te brengen. De highlighter breng ik met een wat dikkere, super zachte oogschaduwkwast aan om het vrij precies op mijn jukbeenderen te krijgen. Met het restje dat nog op de kwast zit, ga ik langs mijn cupids bow, boven mijn lippen, en over mijn neus. Dat zorgt heel subtiel voor wat highlighter op deze plaatsen.

 

De bronzer die ik gebruik: de Sun Glow Matt Bronzing Powder van Catrice in de kleur 020 Deep Bronze. De highlighter die ik gebruik: de Vivid Baked Highlighter van Makeup Revolution in de kleur Peach Lights.

 

dsci5043
dsci5050

 

Nu is het tijd om het meest toonaangevende van mijn make-up te doen: mijn wenkbrauwen. De afgelopen tijd ben ik ze iets minder dik gaan inkleuren. Al is dat nog wel iets waar ik soms nog aan moet wennen. Mijn wenkbrauwen doe ik met een wenkbrauwpoeder die ik met een eyeliner kwastje aanbreng. Het kwastje gebruik ik al wat langer waardoor de haartjes wat uit elkaar zijn gaan staan. Dit zorgt ervoor dat ik de wenkbrauwpoeder wat makkelijker en sneller aan kan brengen.

 

De wenkbrauwpoeder die ik gebruik: het Master Brow Pro Palette van Maybelline in de kleur Deep Brown. Hiervan gebruik ik de middelste kleur.

 

dsci5073
dsci5094
dsci5098

 

Om de look af te maken heb ik nog wat mascara op gedaan. Sinds een paar maand ben ik weer overgestapt op deze mascara, omdat hij vooral heel makkelijk en mooi is. Soms gebruik ik eerst een mooie niet waterproofmascara om er vervolgens een waterproofmascara over heen te doen. De mascara die ik nu draag is mooi en waterproof wat net even wat makkelijker is in de ochtend.

De mascara die ik gebruik: The Rocket Volum’ Express mascara van Maybelline in de waterproof variant.

 

Xxx
Advertenties

12 gedachtes over “My Make-Up Routine

 1. Ik vind het juist wel mooi staan dat je je wenkbrauwen minder ‘dik’ bent gaan inkleuren 🙂 En misschien moet je eens kijken hoe Vera Camilla ze inkleurt? Zij doet het altijd heel licht, waardoor het er heel natuurlijk uitziet, én volgens mij doet ze het ook een beetje van licht naar donker 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Zo lief van je♥ Bedankt voor de tip! Ik heb wel eens gezien hoe Vera Camilla haar wenkbrauwen inkleurt, maar dat is heel lang geleden. Ik zal eens kijken 🙂 Xxx

   Like

  1. Dankje! Ik snap wel wat je bedoeld. Soms vind ik het ook iets te heftig en het liefst heb ik nog een iets lichtere kleur wenkbrauwpoeder. Ik vind het in ieder geval heel fijn dat je het zegt. Dit soort dingen vallen je zelf niet meer altijd op 🙂 Xxx

   Liked by 1 persoon

   1. Ja snap ik ! Misschien een tip die ik zelf altijd gebruik is dat ik altijd het eerste deel van mijn wenkbrauwen (dichtst bij de neus) minder fel aanhaal dan het eindstuk zodat het natuurlijker blijft ! Ja wenkbrauwpoeder vind ik ook zelf het fijnst werken 😀💋

    Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.