Trend: Vintage-look t-shirts

Bandshirt, Chanel, Coco Cuba, Combineren, Inspiratie, Trend, Vintage, Vintage-look t-shirt
Als er één item is dat me echt goed is bijgebleven van de Chanel modeshow in Cuba vorig jaar, dan is het wel het Coco Cuba t-shirt. Het t-shirt dat veelvoud terug te vinden was tijdens de show en het t-shirt dat symbool staat voor de gehele Chanel Cuba Cruise collectie 2016-2017. Niet voor niets dat dit t-shirt ook na de show nog veel te zien is. Het t-shirt heeft een vintage uitstraling wat hem, als vrij “normaal” t-shirt zijn waarde geeft. Vooral omdat dit zo goed past bij Cuba, een land dat heel mooi is maar haar uitstraling van een tiental jaren terug nog niet heeft omgeruild voor een meer moderne.

De vintage uitstraling is waar ik het vandaag over wil hebben en dan in het speciaal in de vorm van het vintage-look t-shirt. Het vintage-look t-shirt heeft een wat wijder tot oversized model wat iedere outfit een meer casual uitstraling geeft, maar wat het shirt zelf ook meer karakter geeft. Daarnaast staat er een gave print op het shirt van bijvoorbeeld een band, een wat ouder merk of een misschien wel een film. In deze blogpost laat ik wat manieren zien om het vintage-look t-shirt te combineren.


 

13
14
15

 

Het Coco Cuba t-shirt

Overigens is dit het shirt waar ik het over had. Chanel heeft hem in verschillende kleurencombinaties uitgebracht, maar met allemaal dezelfde print: Viva Coco Cuba Libré! Tijdens de show werd het t-shirt gecombineerd met lange rokken, verschillende soorten accessoires met bloemen, jasjes en vooral veel kleur.

 

5
6
7

 

Combineer hem met een goed paar jeans

Dit is een combinatie die altijd kan. Neem een paar momjeans, een paar flared jeans of een paar spijkershorts (eventueel gecombineerd met een panty of een idee voor aankomende zomer) en draag je vintage-look t-shirt erboven. Een prima outfit zal ontstaan. Vooral makkelijk als je snel de deur uit moet. Een pluspuntje is dat dit een super comfortabele outfit is. Heel geschikt dan ook voor een lange dag school.

 

10
9
2

 

Combineer hem met een opvallende broek

Hiermee bedoel ik niet alleen een heel broek die van zichzelf heel opvallend is. Ook een broek die je niet direct bij het shirt zou bedenken valt al snel op en kan het t-shirt extra laten uitblinken. Zo valt een witte broek al veel meer op dan een zwarte broek. Draag je liever wel een zwarte broek? Combineer het vintage-look t-shirt eens met een zwarte pantalon. Dit haalt het shirt uit zijn normale omgeving die, zoals net al gezegd, vooral bestaat uit een combinatie met een paar jeans. Daarbij is een gestreepte broek zoals het meisje hierboven draagt heel gaaf om eens aan te treken. Ik ben er bijna zeker van dat er niet veel mensen in je omgeving zijn die deze combinatie maken terwijl het totaal niet verkeerd staat.

 

3

 

Voor deze wintermaanden is een turtleneck wat je nodig hebt

Een combinatie waar ik in het speciaal aandacht aan wou geven is die van de turtleneck met het vintage-look t-shirt. Dit is een combinatie die we een tijdje uit de weg zijn gegaan. Het was simpel weg niet waar de mode naar stond. Nu de slip-on dress veelvoudig over een shirtje gedragen wordt, is er geen rede meer om tegen de combinatie van t-shirt en turtleneck te zijn. Het idee is hetzelfde: draag een item dat te koud is, of te bloot is, om te dragen over een shirtje of een truitje. De combinatie van de turtleneck en het vintage-look t-shirt kan dan ook niet meer missen wat mij betreft.

 

4
8
12

 

Combineer hem met de juiste accessoires

Als laatst is accessoires, zoals iedereen hopelijk weet, een deel van de outfit wat de outfit compleet kan maken. Bij het vintage-look t-shirt zijn de subtielere sieraden en chokers vaak het mooist. Subtiele sieraden lijden niet te veel af van het t-shirt dat de eye-catcher is in de outfit. Ze kunnen het t-shirt ook wat klassieker maken. Vooral als je het juiste paar oorbellen weet te vinden. Chokers geven het shirt dan weer wat meer die funfactor en die rock kant van het shirt. Waar de meeste van de t-shirts hun oorsprong ook van hebben.

 

 

Wat vind jij van deze t-shirts?

 

 

Xxx
Advertenties

14 gedachtes over “Trend: Vintage-look t-shirts

Reacties zijn gesloten.