Inspiratie: Drie keer hoe knoop je een sjaaltje

Choker, Fancy, Inspiratie, Knopen, Omdoen, Sjaaltje, Sjaaltjes
Sjaaltjes zijn de afgelopen tijd echt mijn favoriete accessoires geworden. Waar ik begon met het kopen van één sjaaltje, heb ik mijn collectie de vorige week al weer uitgebreid met twee nieuwe exemplaren. Alle drie hebben ze net even een andere grootte waardoor ik ze alle drie het liefst op een andere manier draag. Hoe ik ze knoop wil ik vandaag met jullie delen.

Het knopen van sjaaltjes is over het algemeen heel goed te doen. Het kan zijn dat je sjaaltje net even wat te los zit of dat je hem even iets smaller had willen vouwen. Dan moet je natuurlijk opnieuw beginnen. Maar heb je eenmaal de smaak te pakken, dan is het omdoen een fluitje van een cent.

 

Het sjaaltje als een soort choker

bewerkt7

 

Dit is de manier waarop ik mijn sjaaltje in de Outfit Of The Day van vorige week maandag droeg. Hiervoor gebruik ik een middelgroot vierkant sjaaltje. Om te beginnen is het belangrijk om het sjaaltje goed te vouwen. Dit doe je door eerst twee tegenover elkaar staande punten van de sjaal naar elkaar toe te vouwen. Zorg er hierbij voor dat de bovenste punt niet helemaal op de onderste ligt. Dit zorgt voor een netter eindresultaat.

Als je hem op hebt gevouwen, kan je het sjaaltje voorzichtig oprollen. Doe dit in vouwen en probeer dit zo strak mogelijk te doen. Een tip is om te beginnen met een iets dunnere gevouwen strook dan je uiteindelijk wil hebben. Eenmaal opgerold valt het sjaaltje namelijk wat breder uit. Zeker als deze straks om de nek wordt gedaan.

 

bewerkt2

 

Eenmaal opgerold, kan het sjaaltje om de nek worden gedaan. Begin met het midden van het sjaaltje vooraan je nek en haal hem vervolgens achterlangs de nek om er straks aan de voorkant (of later eventueel de zijkant) een knoopje in te kunnen doen.

Nog een tip bij het om de nek doen van het sjaaltje is om goed te kijken waar het puntje, dat je als laatst hebt opgerold, zich bevindt. Deze moet namelijk aan de binnenkant van het sjaaltje blijven en daardoor genoeg ruimte kunnen hebben om niet bijvoorbeeld uit te zakken. Houd hier dus rekening mee.

 

bewerkt1

 

Haal de twee uiteinden van het sjaaltje nu naar voren en maak hier een knoopje in. Ik prefereer een dubbelknoopje, zodat het sjaaltje door de dag heen goed blijft zitten. Schuif nu het sjaaltje eventueel iets naar de zijkant om het knoopje daar te hebben. Een andere manier kan overigens ook zijn om het knoopje direct wat meer aan de zijkant te maken. Dan heb je twee niet even lange uiteinden van het knoopje.

 

Het “fancy” sjaaltje

bewerkt6

 

Dit sjaaltje valt meteen op tijdens het dragen en ziet er over het algemeen heel netjes uit. Ook bij het knopen van dit sjaaltje ligt de basis bij het vouwen. Het klikt misschien iets ingewikkelder om hem te vouwen. Echter zal dit erg meevallen als je daadwerkelijk aan de slag gaat. Overigens gebruik ik deze keer een wat grotere vierkanten sjaaltje.

Het vouwen begin je met het goed uitleggen van de sjaal. Vouw twee punten op elkaar en druk de vouw goed aan zodat, wanneer je de sjaal weer openvouwt, de vouw zichtbaar is en dus het midden van de sjaal zichtbaar is. Leg de sjaal nu weer open neer en vouw de twee punten die je eerder op elkaar had, ieder naar het midden. Nu is de sjaal nog vrij breed. Vouw daarom beide kanten nog een keer dubbel naar het midden. Als het goed is ziet je sjaal er nu uit zoals op de foto hierboven. Als laatst moet de sjaal nog één keer gevouwen worden. Dit doe je door hem nu echt dubbel te vouwen. De sjaal is dan over dezelfde vouw gevouwen als je bij de eerste stap hebt gedaan toen je het midden zichtbaar wou maken.

 

bewerkt3
bewerkt4

 

Om de sjaal om te knopen, hoef je hem alleen van achter om te doen en er één knoop iets meer aan de zijkant in te maken. Dan krijg je weer dat één uiteinde iets minder lang is dan de ander. Deze zou na het knopen boven moeten zitten. Zorg ervoor dat het uiteinde dat aan de bovenkant van de knoop is, wat platter uitgelegd wordt. Dit geeft een net eindresultaat.

 

Het sjaaltje met de “funfactor”

bewerkt5

 

Om dit sjaaltje te knopen volg je dezelfde aanwijzingen als bij het eerste sjaaltje. Het enige verschil is dat je het sjaaltje nu niet helemaal op hoeft te rollen. Er blijft hierdoor een puntje over dat nog weer extra uit het geheel blijft hangen. Alle andere stappen als het, gedeeltelijk, moeten oprollen van het sjaaltje en het aan de voorkant beginnen met om doen van het sjaaltje zijn dus gelijk.

 

Ik ben benieuwd naar jullie mening over de sjaaltjes!

 

Xxx
Advertenties

3 gedachtes over “Inspiratie: Drie keer hoe knoop je een sjaaltje

Reacties zijn gesloten.