Geïnspireerd door de luxere merken

Chloe, Gucci, H&M, Inspiratie, Miu Miu, Schoenen, Tassen, Trends
Laatst keek ik wat rond tussen de tassen en schoenen op de website van H&M. Het viel me op dat een aantal items me erg deden denken aan de items van luxere merken. Opvallend, maar zeker niet onbegrijpelijk. De grote merken worden als toonaangevend gezien. Populaire items zullen dus snel als informatiebron werken voor merken als een H&M. Zelf vind ik dit vaak alleen maar leuk. Het zorgt ervoor dat de leuke aspecten van items betaalbaar worden. Iets wat mij goed in de oren klinkt.

Daarnaast zijn de items net iets anders dan de items waardoor ze geïnspireerd zijn. Het brengt wat variatie in het straatbeeld wat de mode wat levendiger maakt. Wel vind ik het soms jammer om te zien hoe sommige trends/aspecten uitgemolken worden. Er is meer variatie, maar deze variatie zou er al helemaal zijn als er meer totaal verschillende items op de markt zouden zijn. In ieder geval heb ik vandaag voor jullie de items die mij het meest in het oog sprongen tussen de dames tassen- en schoenencollectie van de H&M.


 

 

De Miu Miu Ballet Flats

Deze ballerina’s waren vorig jaar al heel populair. Aankomende zomer zullen ze nog een stuk vaker gespot worden. Vooral na de lace-up sandalen van vorig jaar is dit een heel begrijpelijke overstap. Bij H&M heb ik de Miu Miu schoen eigenlijk in drie verschillende versies gevonden. De eerste heeft de roze kleur, het strikje en bandjes met wat lijkt op studs. De tweede is zwart, maar heeft een meer identiek bandje dan het eerste paar. De derde is vrij simpel en heeft juist het opvallende lint voor om de enkels. Alle drie hebben deze ballerina’s dus iets van de Miu Miu ballet flats, maar echt identiek is geen enkel paar.

 

 

De Chloé Drew tas

Chloé is op het moment qua tassen een erg populair merk. Een van de veel gespotte tassen is de Chloé Drew tas. Deze schoudertas biedt vrij veel ruimte en heeft een heel lieflijke uitstraling. Bij H&M vond ik een tasje in een soortgelijke kleur en met een model dat mij in ieder geval doet denken aan het tasje van Chloé. De vorm is dan wel iets breder en de sluiting is wat simpeler. Toch doen de tasjes mij erg aan elkaar denken.

 

 

De Gucci Dionysus tas

Naast Chloé, is Gucci een geliefd merk als het alleen al om tassen gaat. Wat mij meteen heel erg opvalt bij de Gucci Dionysus tas zijn de talrijke printjes waarin de tas verkrijgbaar is. Een heel klassieke is die van hierboven. Wat mij betreft is dit printje wel een grote inspiratie geweest voor de tas van H&M. De bruinige kleur en het donkerder bruine motiefje doen sterk aan elkaar denken. Dat is overigens niet het enige opvallende aspect van de H&M tas. Ook de “plooien” en de schakelketting van de tas geven hetzelfde idee als die van de Gucci tas.

 

 

De Chloé Faye tas

Niet totaal onverwachts kwam ik een tas met een grote ring bij de voorflap tegen in de collectie van H&M. Dit was echt een trend van vorig jaar, die zich toen al veelvoudig liet zien bij verschillende meer betaalbare merken. Het grappige is dat de ring nu op allerlei manieren gebruikt wordt. In accessoires als kettingen is hij namelijk ook vrij populair geworden. Het tasje hierboven heeft trouwens ook weer invloeden van de Chloé Faye tas. De ketting van de tas is namelijk op eenzelfde wijze aan de tas gemaakt als bij de Chloé Faye tas. Zo zie je maar weer dat invloeden niet per se vanuit één richting hoeven te komen! Alle foto’s van dit bericht heb ik overigens van pinterest gehaald en kan je hier x vinden

 

Wat vinden jullie van deze items?

 

Xxx
Advertenties