Om te proberen: schilderen

Diy, Kaarten, Kleding, Mode, Om te proberen, Ontspanning, Schilderen
Nu de laatste toetsweek al weer bijna begint en de examens ook al dichterbij komen, is het soms fijn om even iets te doen waarmee ik mijn hoofd leeg kan maken. Op het moment heb ik dit helemaal gevonden in het schilderen. Een activiteit waar ik het vandaag over wil hebben. Tijdens het schilderen is het zetten van de perfecte lijn het enige waar ik mee bezig ben, waardoor het me rust in mijn hoofd kan bieden. Daarbij is het heel leuk om weer eens lekker creatief bezig te zijn. Want, vooral door al dat schoolwerk, is creatief bezig zijn de afgelopen maanden, en eigenlijk ook wel de afgelopen jaren, door mij best wel verwaarloosd.

In deze blogpost wil ik jullie in ieder geval kort laten zien wat handig is om te gebruiken voor het schilderen, wat ik schilder en hopelijk kan ik ook laten zien dat iedereen kan schilderen. Misschien kunnen jullie na deze blogpost ook wel plezier vinden in het schilderen! Het proberen is schilderen wat mij betreft zeker waard.


 

 

Het liefst schilder ik outfits na op wat dikker papier voor correspondentiekaarten. Dit doe ik met mijn oude, vertrouwde waterverf en wat kwasten die we thuis nog hadden liggen (plus een paar die ik afgelopen week bij de Action kocht om uit te proberen). Andere dingen die handig zijn om bij de hand te hebben zijn: een stuk papier om kleuren uit te proberen of te mengen, een pot water (want dat hoort natuurlijk bij waterverf) en een wattenschijfje. Dit laatste klinkt misschien een beetje raar. Je kan ook wat keukenpapier gebruiken, maar als je je kwast wil afvegen omdat hij te nat is, is een wattenschijfje heel goed bruikbaar om het vocht op te nemen. Een aanrader wat mij betreft.

 

 

Belangrijk om te onthouden: lukt het niet? Probeer het nog een keer. Iedere kaart heeft een achterkant die je een tweede kans geeft om je schilderijtje te maken. Daarnaast zou je altijd moeten proberen om je schilderwerkje af te maken. Na verloop van tijd kan je mening totaal veranderen over het werkje. Wil het dan nog niet? Geen zorgen. Er zijn genoeg andere dingen om na te schilderen of genoeg andere ideeën die je kan proberen uit te werken. Dat heb ik ook gedaan bij de kaart hierboven. De verhoudingen lukte me op dat moment niet goed, dus ik ben doorgegaan met een andere foto. Daar is de kaart hieronder uit voort gekomen.

 

 

Het leuke is, dat iedereen in een eigen stijl kan schilderen. Zo schilder ik graag foto’s na op een manier waarop de foto te herkennen is, maar niet identiek is aan mijn schilderwerkje. Daarnaast is de kleding het uitgaanspunt van mijn schilderwerkjes. Daarom geef ik alleen de kleding kleur. Hieronder heb ik overigens nog een greep uit de kaarten die ik tot nu toe heb gemaakt.

 

 

Xxx
Advertenties

8 gedachtes over “Om te proberen: schilderen

Reacties zijn gesloten.