Last minute: ideeën voor jouw paasontbijtje

Brunch, Eten, Inspiratie, Makkelijk, My Style Food, Ontbijt, Paasontbijt, Pasen, Simpel
Met Pasen is het leuk om jezelf en je familie eens te trakteren op een lekker ontbijt of een lekkere brunch. Maar wat moet je nou maken? Vandaag geef ik last minute nog een paar simpele ideeën/recepten die gemaakt kunnen worden van ingrediënten die veelal in huis aanwezig zouden kunnen zijn.

Sowieso is het leuk om wat verschillende dingen op tafel te zetten. Maak het jezelf hierin niet te moeilijk. Meerdere vrij makkelijk te maken dingen zijn net zo leuk als een heel moeilijk te volgen recept. Het is tenslotte nog ochtend wanneer je het ontbijt of de brunch klaar moet maken. Wat makkelijke dingetjes zijn met een nog half slapend hoofd even wat fijner te maken.


 

 

Bananenpannenkoekjes zijn een favoriet van mij. Van een paar ingrediënten en in een mum van tijd zijn deze lekkere zoete, maar toch vrij gezonde pannenkoekjes te maken. Heb je nog een paar bananen liggen die al wat ouder zijn? Perfect! Deze maken de pannenkoekjes alleen maar zoeter. Daarnaast zijn de bananenpannenkoekjes zo klein of groot te maken als jij wilt, waardoor ze op iedere paastafel als hapje of juist als belangrijkste onderdeel kunnen staan.

Deze pannenkoekjes maak ikzelf altijd van banaan, ei en kaneel. Met een iets andere combinatie van ingrediënten, maar nog steeds vanuit hetzelfde idee is het volgende recept te maken: x

 

 

Verschillende kommetjes met fruit geven de tafel wat kleur, vullen de tafel snel en zijn heel makkelijk klaar te maken. Neem het fruit dat je in huis hebt of koop er nog wat lekkers bij als er voor jou nog wat ontbreekt. Lekker te snacken tussen al het andere lekkers door.

 

 

Bij ontbijt en/of lunch denk je al gauw aan brood. Neem eens een ander soort brood door een bananenbrood te bakken. Het zal je verrassen hoe lekker ook je familie dit vindt. Zelf bakte ik voor moederdag vorig jaar een bananenbrood en voordat ik het door had, was het hele ding al opgegeten. Ook voor dit recept kan je wat bananen gebruiken die iets bruiner beginnen te worden. Deze zullen het brood alleen maar lekkerder maken.

Voor bananenbrood zijn tal van recepten te vinden. Een van de recepten is de volgende: x. Heb je liever wat andere ingrediënten in je brood? Geen probleem! Zoek bij Google naar bananenbrood en je zult vast een combinatie kunnen vinden die jou het meest aanspreekt.

 

 

Smoothies met havermout, een vitamineshot om je dag nog beter mee te beginnen. Ik ben dol op smoothies! Er zijn ontzettend veel verschillende smoothies te maken en ze zijn (bijna) allemaal ook echt lekker. Zo aan het begin van de dag geven smoothies niet alleen een vitamineshot, ze zijn ook nog eens lekker fris. Neem wat rood fruit en wat water of een banaan, doe dit even in de blender en je smoothie is perfect! Doe er een handje havermout doorheen om hem nog gezonder te maken. De smoothie wordt er ook wat dikker van en vult iets meer. Het is maar net waar je zin in hebt in de ochtend.

 

 

Vul een klein broodje met een ei en doe daar nog wat lekkers als een tomaatje doorheen. In de oven en er staat je een heerlijk ontbijtje te wachten. Voordeel is dat hierna de grootste trek wel weg is. Een tafel vol ander lekkers is dan niet per se nodig. Handig als je wat minder zin hebt om allerlei verschillende dingen klaar te maken.

Het recept dat ik bij de foto hierboven gevonden heb, maakt me erg enthousiast! Afbakbroodjes hebben we bijna altijd in huis en ook ei zou geen probleem moeten zijn. Deze broodjes zouden dan ook zomaar bij ons op de paastafel kunnen staan aankomend weekend. Het recept is hier te vinden: x. Alle foto’s van dit bericht heb ik overigens van pinterest gehaald en kun je hier x vinden.

 

Xxx
Advertenties

2 gedachtes over “Last minute: ideeën voor jouw paasontbijtje

  1. Oeeh bananenpannenkoekjes! Ik ben ook een enorme fan van dat ontbijt! Die smoothie lijkt mij btw ook erg lekker! 🙂

    Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.