My Style Gala: De Outfit van Mijn Examengala

Dress, Elie Saab, Examengala, Gala, Needle&Thread, Needleandthread, OOTD, Prom, Pumps, Zara
De perfecte jurk, dat is waar ik al vanaf vorig jaar zomer rustig naar opzoek ben gegaan. Toen ik hem begin januari bestelde was ik nog niet zeker, maar toen ik hem eenmaal aan had was het voor mij duidelijk: dit is de jurk die ik naar gala wil dragen. Gala liet alleen nog wel even op zich wachten. Een paar maanden later, afgelopen vrijdag, was het dan zo ver en vandaag zal ik de foto’s die ik thuis maakte met jullie delen. Het is een hele reportage geworden, dus ga er vooral even rustig voor zitten.

De jurk die ik droeg is van Needle & Thread en heeft een heel lichte poederroze kleur. De kleur van de jurk was bij het uitzoeken erg belangrijk voor mij, omdat ik liever geen donkere kleur wou zoals je meestal ziet. Donkere kleuren zijn super mooi(!), maar ik wou graag wat anders. Dat geldt ook voor de rest van de jurk. Hij bevat twee lagen tulle met daaronder nog eenzelfde kleur onderrok, maar het belangrijkst is dat die bovenste laag tule een drietal stroken kant bevat. De rok valt door de kleine plooien rondom de kanten stroken in nog meer plooien dan zonder de kanten stroken. Toch blijft de rok vrij rustig doordat alle verschillende elementen dezelfde kleur hebben. Het lijfje is daar en tegen een stuk drukker door de verschillende bloemen en vormen die er met kraaltjes en pailletjes op geborduurd zijn. Deze zijn symmetrisch op het lijfje geborduurd wat toch weer een vorm van rust brengt te midden van al die elementen.

Mijn haar en schoenen heb ik geprobeerd eenzelfde effect mee te laten geven. Zo is mijn haar vrij opvallend getoupeerd en daarna gevlochten. Het getoupeerde maakt het kapsel erg groot en de vluchten geven het kapsel alleen maar meer elementen om naar te kijken. Toch blijft blijft het kapsel vrij rustig doordat het niet verstoord wordt door andere kleuren dan mijn haarkleur. Mijn pumps hebben dan weer een simpel hakje en lopen in een klassieke punt. De kleur is juist hier wat ze opvallend maakt. De pumps zijn een soort parelmoer/gouden kleur wat ze laat stralen en wat ze perfect bij de kraaltjes op het lijfje van mijn jurk laat passen. Bij ditalles heb ik een poederroze clutch genomen om in te laten blenden met de kleur van mijn jurk.

 

 

Wat ik aan heb:
Jurk – Needle & Thread
Clutch – Elie Saab
Pumps – Zara

 

Overigens wil ik Hidde nogmaals bedanken voor de mooie foto’s! Zelf had ik ze niet zo goed kunnen maken.

 

Xxx
Advertenties

13 gedachtes over “My Style Gala: De Outfit van Mijn Examengala

Reacties zijn gesloten.