TREND – oui, oui, Paris

Baret, Franse stijl, Inspiratie, Kledingstijl, Parijs, Trend
Klassiek, eenvoudig, super stijlvol. Truitjes, spijkerstof, bloesjes, overslagjurkjes en natuurlijk de baret. Een wirwar van woorden met als uitkomst de geliefde Franse, of eigenlijk Parijse, stijl. Oneindig populair blijven boeken als ‘How to be Parisian’ onder de modeliefhebbers en zeg nu zelf, niets is meer perfect dan een foto genomen in de straten van Parijs in een outfit in die geweldige Franse kledingstijl. Tussen alle trends van het moment lijkt de Franse kledingstijl een trend te zijn die ons meer back to the basics brengt. Even iets minder hysterische kleuren verkiezen boven de hysterische, maar vergeet niet dat daar nog altijd uitbundige printjes mee gemaakt kunnen worden.


 

Misschien even handig: Hoe herken/draag je deze kledingstijl? Ik heb wat “regels” op een rijtje gezet. Een klassieker is het bretons gestreept shirt (link je hem al aan de shirts van Comme des Garçon?). Bij iedere outfit hoort een bijpassende jas. Zorg voor een flatterende fit van je kleding. Gebruik van natuurlijke/doffe kleuren, plus zwart en wit, met een pop of colour (rood ofcourse negen van de tien keer). Investeer in items die langer meegaan dan één seizoen. En als afsluiting, de powersuite is voor de vrouw een klassieker geworden. Zomaar wat herkenningspunten voor de Franse/Parijse stijl die nooit de hele stijl zouden kunnen omschrijven, maar je vooral in de goede richting kunnen sturen.

 

 

Xxx
Advertenties

Een gedachte over “TREND – oui, oui, Paris

Reacties zijn gesloten.