INTERIEUR – kleur

Inrichting, Interieur, Kamer, Kleur, Kleuren
Kerst is voorbij en oud en nieuw achter de rug. Alle kerstversiering gaat langzamerhand weer de kast in, maar het interieur is nu wat saai zo zonder al die gezellige kerstspullen van de afgelopen tijd. Tijd misschien om weer eens naar je interieur te kijken? Mijn kamer heeft de kerstversiering overgeslagen dit jaar en is nog midden in het proces van inrichting (voornamelijk wat betreft accessoires). Een van de gedachten die ik heb over interieur is: Waarom een kleurenschema kiezen als je ook voor de hele regenboog kunt gaan? Dat is dan ook het idee achter de kleuren die ik in mijn interieur gebruik. Zo in eerste instantie klinkt dat wat raar, maar kijk eens naar de foto’s en misschien zul je verrast zijn. Hoe ik dan alles bij elkaar laat passen? Simpel. Neem een heleboel eenhoornvrolijkheid maar zorg voor wat wit in de basis. Een regenboog wordt nou eenmaal ook niet omringt door een ziljoen kleuren, maar je kunt in de regenboog wel iedere kleur gebruiken die je leuk vindt!


 

Wat tips voor als je wat meer kleur in je interieur wil gebruiken. Zoek het in de grote én de kleine dingen is wat ik vooral zou willen zeggen. Neem wat kussentjes en wat kleinere accessoires om veel verschillende kleuren door te kunnen voeren op veel verschillende plekken in de ruimte. Het wordt pas een geheel als je overal wat kleur hebt en kleine dingen zijn vrij makkelijk te vinden/vervangen. Wil je echt een geheel vormen, dan moet je het toch ook wat groter zoeken. Dit betekent nog steeds niet dat je per se een knal gele bank moet kopen. Nee, dit betekent ook dat je een gekleurd kleed kunt nemen of een goed gekleurd dekbedovertrek zoals je dat bij mij ziet.

Daarnaast zou ik willen zeggen dat het fijn kan zijn een bepaald kleurenschema te hebben. Het kan soms wat makkelijker zijn het bij een paar kleuren te houden, maar wat ik eerder zou aanraden is na te denken over welke soort kleuren je wil: lichte, donkere, felle of misschien doffe kleuren? Houd dat in je achterhoofd voor je inrichting.

 

 

Xxx
Advertenties

2 gedachtes over “INTERIEUR – kleur

Reacties zijn gesloten.